Σωκράτης Βαρδάκης: «Καμία γυναίκα μόνη της, καμία γυναίκα λιγότερη»

Κρήτη
Σωκράτης Βαρδάκης: «Καμία γυναίκα μόνη της, καμία γυναίκα λιγότερη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στέλνει το δικό του μήνυμα

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα: 

«Γυναικοκτονία, κακοποιητική συμπεριφορά, βιασμός, λεκτική και ψυχολογική βία κατά των γυναικών, είναι τα περιστατικά που αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, αποτελώντας μια θλιβερή πραγματικότητα. 

Πρόκειται για  κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  που διακυβεύει την ψυχική και σωματική ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια των γυναικών  και την ποιότητα της ζωής τους, στο σύνολό της. 

Το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος έχει βγει στην επιφάνεια και τα στοιχεία πανελλαδικά είναι αποκαρδιωτικά. Η έξαρση του φαινομένου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι αυτή η παθογένεια μας αφορά όλες και όλους. 

Ο φόβος πρέπει να νικηθεί, τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται, απενοχοποιώντας τα θύματα και βάζοντας φραγμό σε κάθε μορφή κακοποίησης. 

Καμία γυναίκα λιγότερη!» 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News