Ηράκλειο: Για πάνω από 12 μήνες κλειστή η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Ηράκλειο: Για πάνω από 12 μήνες κλειστή η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νοσηλευτικά τμήματα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ παραμένουν για πάνω από 12 μήνες κλειστά, αναγκάζοντας τους ασθενείς να νοσηλεύονται φιλοξενούμενοι σε άλλα τμήματα

Είναι απόλυτα λογικό το ΕΣΥ να έχει δεχτεί πιέσεις λόγω της πανδημίας Covid-19, η οποία παρουσιάζει παγκοσμίως τις γνωστές σε όλους μας ιδιαιτερότητες και προβλήματα.

Παράλληλα όμως, στη χώρα μας, έχουν ενισχυθεί τα νοσοκομεία και ως εκ τούτου και το ΠΑΓΝΗ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παρ’ όλα αυτά, νοσηλευτικά τμήματα με ιδιαιτερότητες στην αντιμετώπιση βαρέων περιστατικών, όπως η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, παραμένουν για πάνω από δώδεκα μήνες κλειστά, αναγκάζοντας τους ασθενείς να νοσηλεύονται φιλοξενούμενοι σε άλλα τμήματα, πολλές φορές χωρίς να εξασφαλίζεται η δέουσα ποιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ ξεκίνησε τη λειτουργία της προ 9 ετών διανύοντας μια πορεία με πολλές αντιξοότητες και ιδιαίτερες επιτυχίες. Παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου και καλύπτει τακτικά και επείγοντα περιστατικά της Κρήτης, αλλά και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς το εγχείρημα αυτό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής να τύχει της αρμόζουσας αντιμετώπισης, πράγμα που μεταφράζεται σε ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό, επαναλειτουργία του νοσηλευτικού τμήματος, το οποίο μέχρι πριν ένα χρόνο αποτελούσε στολίδι για το ΠΑΓΝΗ, ανανέωση του απαραίτητου εξοπλισμού και αύξηση του διαθέσιμου χειρουργικού χρόνου.

Μέχρι στιγμής πάντως η κρητική κοινωνία παραμένει απλός θεατής των εξελίξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News