Απογραφή 2021: Οι αρνητές σαμποτάρουν την καταμέτρηση

Κρήτη
Απογραφή 2021: Οι αρνητές σαμποτάρουν την καταμέτρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνούνται την απογραφή και μιλούν για ύπουλη καταγραφή προσωπικών δεδομένων - Τι λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης

Μετά τους αρνητές των εμβολίων, έκαναν την εμφάνιση τους και οι αρνητές της... απογραφής.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της απογραφής, η οποία προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.  Όπως φαίνεται, μια μικρή μερίδα αρνητών από τη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να βάλει… τρικλοποδιές στην όλη διαδικασία, διώχνοντας μάλιστα τους απογραφείς από τα σπίτια τους. Στόχος τους όπως όλα δείχνουν είναι να… σαμποτάρουν την απογραφή μέσω «Δήλωσης αποποίησης απογραφής», η οποία μάλιστα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη δήλωση που είχε κυκλοφορήσει για τα εμβόλια, όπως σχολιάζεται στο διαδίκτυο.

Το κίνημα κατά της απογραφής στη Θεσσαλονίκη προχωρά στη συλλογή υπογραφών, σημειώνοντας ότι αρνούνται την υποχρεωτική πράξη της απογραφής που στοχεύει όπως τονίζουν στην ύπουλη καταγραφή τυχόν και αναφαίρετων προσωπικών δεδομένων και όχι μόνο.

Τα συνωμοτικά σενάρια σχολίασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης, ο οποίος εκτιμά ότι πίσω από το κίνημα κατά της απογραφής πιθανόν να βρίσκονται και άτομα που ανήκουν στους αντεμβολιαστές, ενώ για τραγελαφικές καταστάσεις έκαναν λόγο δημότες του Ηρακλείου, οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στη σημαντική αυτή διαδικασία της απογραφής.

«Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με αρνητές της κοινής λογικής και της πραγματικότητας», δήλωσε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ ΤV ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης ο οποίος όπως σημείωσε «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος έχει πιεστεί από την οικονομική κρίση και την Πανδημία, τα τελευταία χρόνια, όμως από την άλλη δεν μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση στην αντίδραση μερίδας πολιτών σε σχέση με την απογραφή καθώς ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι σε σύγκριση με την τελευταία απογραφή του 2011.  Μάλιστα, πριν 10 χρόνια δεν είχαν σημειωθεί αντίστοιχες αντιδράσεις στη χώρα μας, με το ερώτημα που τίθενται είναι τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα, προκαλώντας αυτές τις αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη.

«Ελπίζω τα πράγματα να… βελτιωθούν» σχολίασε ο κ. Ροζάκης ο οποίος όπως επισήμανε το φαινόμενο αυτό δεν είναι… Ελληνικό και ότι αυτό είναι το… «παρήγορο», με τον ίδιο να κάνει αναφορές και στις ισχυρές αντιδράσεις που καταγράφονται σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες και σε σχέση με τα εμβόλια.

Στη θέα της δήλωσης αποποίησης απογραφής, ο κ. Ροζάκης αρχικά… χαμογέλασε όμως το γεγονός όπως είπε είναι τραγικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News