Ηράκλειο

Κατολισθήσεις: Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας - Έκλεισε το οδικό δίκτυο στον Προφήτη Ηλία (εικόνες)

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Σιριγωνάκη, μετά από το εκτενές ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» - Έκλεισε το οδικό δίκτυο στον Προφήτη Ηλία Ηρακλέιου

Η Περιφέρεια Κρήτης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις και τα έργα στο οδικό δίκτυο ευθύνης της με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Σιριγωνάκη, έκλεισε το οδικό δίκτυο για οδηγούς και πεζούς στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, προκειμένου να  πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που αφορούν, τόσο στην ασφάλεια των οδηγών από κινδύνους κατολισθήσεων, όσο και στην καλύτερη σήμανση.

Καταλυτικό ρόλο στην άμεση παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, έπαιξε το εκτενές ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και της εκπομπής «Ώρα Αιχμής», κατά τη διάρκεια της οποίας «αποκαλύφθηκαν» τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, βράχια που κρέμονται στον αέρα, κρυμμένες πινακίδες μέσα σε χόρτα και δέντρα, επικίνδυνες στάσεις στον ΒΟΑΚ και καταστροφές από προηγούμενα πλημμυρικα φαινόμενα σε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης, αναδείχτηκαν, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής-Ανθρώπινη Ασπίδα, παρουσία των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών του νησιού.

⇒Διαβάστε επίσης: Βράχια και κατολισθήσεις που κόβουν την ανάσα στη Κρήτη (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές του Φόδελε, των Σισσών, της Σκεπαστής και του Βραχασίου εντοπίζονται εκείνα τα σημεία του ΒΟΑΚ, τα οποία - παρά τις παρεμβάσεις με συρματόπλεγμα που έχουν πραγματοποιηθεί - εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται πολύ επικίνδυνα.

Σόκ προκαλούν και οι εικόνες στα λιμανάκια της Χερσονήσου, όπου τα τουριστικά πούλμαν κινούνται σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους. Υπενθυμίζεται  πως στο σημείο, μετά από πολλές δημοσιογραφικές έρευνες, έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις από την δημοτική αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια