Μεσσαρά: Ελεύθεροι χωρίς όρους πατέρας και γιος για τα πολεμικά όπλα

Κρήτη
Μεσσαρά: Ελεύθεροι χωρίς όρους πατέρας και γιος για τα πολεμικά όπλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το πέρας των απολογιών, αφέθηκαν αμφότεροι ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα Τρίτη, 23 Νοεμβρίου οι δύο άνδρες (πατέρας και γιος), οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγα 24ωρα, καθώς φέρονται να είχαν, μεταξύ άλλων, πολεμικά όπλα, μέσα στο σπίτι τους, σε περιοχή της Μεσσαράς.

Σε βάρος και των δύο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα και τη σημερινή ημέρα οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου για να απολογηθούν.

Μετά το πέρας των απολογιών, αφέθηκαν αμφότεροι ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι τα επίμαχα όπλα είναι οικογενειακά κειμήλια, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για αυτούς.

Μιλώντας στη «ΝΚ» η συνήγορος υπεράσπισης των δυο ανδρών, κ. Θεονύμφη Μπέρκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι εντολείς της χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

«Ήταν πράγματι δίκαιη η κρίση της εισαγγελικής και ανακριτικής αρχής να μην τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπέρκη, σύμφωνα με την οποία τα όπλα αυτά αποτελούν οικογενειακά κειμήλια ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για τους εντολείς της, αφού έφτασαν στα χέρια τους από γενιά σε γενιά.

Υπενθυμίζεται ότι πατέρας και γιος συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής μετά από αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, σε χωριό του δήμου Φαιστού: Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι, όπου βρήκαν δύο πολεμικά τουφέκια, τρία κυνηγετικά όπλα, γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, 20 φυσίγγια κι ένα μαχαίρι.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News