Ηράκλειο

ΓΕΛ Μελεσών: Στη Βουλή το αίτημα των μαθητών για μοριοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, μετά τoν καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, τα σπίτια των περισσότερων μαθητών έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή κόκκινα και πολλοί αναγκάζονται να φιλοξενούνται σε συγγενείς ή πρόχειρα καταλύματα

Στη Βουλή, με τη μορφή Αναφοράς προς την υπουργό Παιδείας έπειτα από πρωτοβουλία του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με τη συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, κατατέθηκε η επιστολή των μαθητών του ΓΕΛ Μελεσών με την οποία ζητάνε την μοριοδότησή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, μετά των καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, τα σπίτια των περισσότερων μαθητών έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή κόκκινα και πολλοί αναγκάζονται να φιλοξενούνται σε συγγενείς ή πρόχειρα καταλύματα. Το παραπάνω γεγονός, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα, έχει ως συνέπεια την αδυναμία συγκέντρωσης στη μελέτη και την ανατροπή κάθε σχεδιασμού προετοιμασίας.

 Παραθέτοντας αντίστοιχα παραδείγματα μοριοδότησης σεισμόπληκτων μαθητών από την Σάμο το σχολικό έτος 2020-2021, τη Χίο, τα Ψαρά και τη Λέσβο το σχολικό έτος 2017-2018, οι μαθητές ζητάνε να γίνει αντίστοιχη ρύθμιση και για την μοριοδότηση όλων των μαθητών της Γ' λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021-22.

Παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής του δεκαπενταμελούς Συμβουλίου ΓΕΛ Μελεσών:

«Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Ως μαθητές της Γ τάξης του Γενικού λυκείου Μελεσών, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή με βασικό αίτημα τη μοριοδότησή μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-22, εξαιτίας της κατάστασης που βιώνουμε καθημερινά μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 και της παρατεταμένης μετασεισμικής δραστηριότητας, (περίπου 3000 μετασεισμοί σε περίοδο 45 ημερών).

Ήταν Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:17 π.μ. Δυνατή βοή, έκπληξη, σάστισμα, μαθητές και εκπαιδευτικοί σε κλάσματα δευτερολέπτου, να προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στον φόβο, τον πανικό και την ψυχραιμία, να εκκενώσουμε με ασφάλεια. Μερικά λεπτά αργότερα, στην ασφάλεια της αυλής, σκυμμένα κεφάλια, βουρκωμένα μάτια, αγωνία για τους δικούς μας, για τα σπίτια μας.

Αυτές είναι κάποιες από τις ανατριχιαστικές εικόνες που ακόμα τριγυρίζουν στο μυαλό μας από εκείνη τη μέρα. Ο καταστροφικός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ δεν επέφερε μόνο τραγικές υλικές συνέπειες, αλλά και ψυχολογικές. Οι δήμοι Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος κηρύχθηκαν σεισμόπληκτες περιοχές και σε έκτακτη ανάγκη εξαιτίας των καταστροφών που προκλήθηκαν. Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και έχει τέτοια συχνότητα και ένταση (πάνω από 3.000 σεισμοί σε διάστημα ενάμιση μηνός), που μας αναγκάζει να διακόπτουμε τρομοκρατημένοι το μάθημα εφαρμόζοντας τα σχέδια εκκένωσης του σχολείου. Τα σπίτια των περισσότερων από εμάς έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή κόκκινα και πολλοί από μας φιλοξενούμαστε σε συγγενικά σπίτια ή πρόχειρα καταλύματα. Συνέπεια όλων αυτών είναι η αδυναμία συγκέντρωσης στη μελέτη μας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που προηγείται των πανελλαδικών εξετάσεων. Η μαθησιακή μας διαδικασία και η προετοιμασία μας για τις πανελλαδικές εξετάσεις έχει ανατραπεί πλήρως. Αυτό που απασχολεί όλους μας καθημερινά είναι το πως θα μπορέσουμε να εξεταστούμε επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους μαθητές της Ελλάδας για την εισαγωγή μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να υποστηρίξετε έμπρακτα το αίτημά μας όπως έγινε και στο παρελθόν για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου το σχολικό έτος 2020-2021, της Χίου, των Ψαρών και της Λέσβου το σχολικό έτος 2017-2018 με υπ' αριθμόν 2895/21-08-2017 ΦΕΚ. Ζητάμε να αφουγκραστείτε τις αγωνίες μας και να προβείτε σε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για μοριοδότηση όλων των μαθητών της Γ' λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021-22 ικανοποιώντας και το με Αριθμ. Πρωτ. 20067/26-20-2021 αίτημα του σεισμόπληκτου δήμου Αρχανών Αστερουσίων.»

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια