Μάστιγα τα τροχαία στην Κρήτη - 47 ψυχές χάθηκαν στην άσφαλτο μέσα στο 2021 (βίντεο)

Κρήτη
Μάστιγα τα τροχαία στην Κρήτη - 47 ψυχές χάθηκαν στην άσφαλτο μέσα στο 2021 (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη θρηνεί από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα 47 νεκρούς ενώ σε Παγκόσμιο επίπεδο οι νεκροί ανέρχονται σε 1.350.000 σε ετήσια βάση - Στο επίκεντρο εσπερίδας βρέθηκε η οδική ασφάλεια στον Δήμο Μαλεβιζίου

Μνήμες από τη μάστιγα των τροχαίων που σημάδεψαν και το νησί μας, ζωντάνεψαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Η Κρήτη θρηνεί από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα 47 νεκρούς ενώ σε Παγκόσμιο επίπεδο οι νεκροί ανέρχονται σε 1.350.000 σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για 37 άνδρες και 10 γυναίκες, με τα περισσότερα θανατηφόρα να σημειώνονται στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού, ενώ τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 55 ετών. Την ίδια ώρα τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία αφορούσαν εκτροπές οχημάτων, με τους αρμόδιους να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα προς την πολιτεία.

Πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί μηχανής, επιβάτες αυτοκίνητων και ηλικιωμένοι, είναι τα θύματα της ασφάλτου που δεν είναι μόνο αριθμοί. Έχουν όνομα και πρόσωπο, όπως ο Ματθαίος και ο Έρντι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο Πολύδροσο Γαζίου, όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.

Ένα ακόμη τροχαίο που συγκλόνισε πρόσφατα το νησί ήταν ο θάνατος 25χρονου, λίγο μετά τον κόμβο των Καλυβών στον ΒΟΑΚ. Η σύγκρουση ΙΧ με βυτιοφόρο ήταν σφοδρή, με τον νεαρό να εγκλωβίζεται στα συντρίμμια και να βρίσκει ακαριαίο θάνατο.

«Για μας, η ημέρα μνήμης είναι η κάθε μέρα. Έχει όνομα και πρόσωπο», σημειώνει ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, με τους αρμόδιους να αναφέρονται στην αδιαφορία της πολιτείας να δρομολογήσει λύσεις, μεταξύ αυτών και η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα στις κατοικημένες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News