Δασικοί χάρτες Ηρακλείου: Πότε λήγει η προθεσμία των ενστάσεων

Κρήτη
Δασικοί χάρτες Ηρακλείου: Πότε λήγει η προθεσμία των ενστάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου για την νέα καταληκτική ημερομηνία αντιρρήσεων

Μέχρι τις 20 Μαρτίου του 2022 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη της Π.Ε. Ηρακλείου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τη Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων είναι η 30ή Μαρτίου 2022, ημέρα Τετάρτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 19η Απριλίου 2022, ημέρα Τρίτη.

Ο δασικός χάρτης βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι αντιρρήσεις κατά του δασικού χάρτη και οι αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) Ηρακλείου, που βρίσκεται στην έδρα της Υπηρεσίας (Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου) στο Δασικό Φυτώριο, οδός Παναγίας Μαλεβή, Τ.Κ. 71.410, Ηράκλειο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής των αντιρρήσεων. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2810/264.965, 2810/264.941 και 2810/264.940 (e-mail: [email protected]).

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη επισημαίνεται ότι «για την προσέλευση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες ισχύουν περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων συστήνεται η χρήση προγραμματισμένου ραντεβού.

Για την αρτιότερη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων και των παραλείψεων του δασικού χάρτη παρακαλούνται οι πολίτες που διαπιστώνουν, μετά από έλεγχο του αναρτημένου δασικού χάρτη, ότι δεν έχουν αποτυπωθεί πράξεις της διοίκησης που διαθέτουν (π.χ. τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, αποφάσεις επιτροπών, έγγραφα πληροφοριακού χαρακτήρα, τίτλοι ανταλλαξίμων, παραχωρητήρια, οικοδομικές άδειες κ.ά.), να μεριμνήσουν ώστε τα παραπάνω νομιμοποιητικά στοιχεία να προσκομιστούν άμεσα στη Δασική Υπηρεσία, προκειμένου να ενσωματωθούν στον αναμορφωμένο δασικό χάρτη, που προγραμματίζεται να αναρτηθεί δύο μήνες πριν το πέρας της παραπάνω προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων».

Αναλυτική ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες παρέχεται στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News