Ηράκλειο

Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΙΤΕ στην «μάχη» κατά του καρκίνου - Έγκαιρη διάγνωση με AI (βίντεο)

Η σύγχρονη τεχνολογία τίθεται πλέον στην υπηρεσία των γιατρών στον «πόλεμο» κατά του καρκίνου με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιο-Ιατρικής του ΙΤΕ στην Κρήτη

Νέα «όπλα» επιστρατεύουν οι γιατροί στην μάχη κατά του καρκίνου με ΙΤΕ και Πανεπιστήμιο Κρήτης να αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Το δρόμο «δείχνει» το Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιο-Ιατρικής του ΙΤΕ στην Κρήτη όπου οι επιστήμονες με τα βοήθεια έξυπνων πληροφοριακών συστημάτων μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς στον τομέα της πρόγνωσης αλλά και της διάγνωσης.

Παράλληλα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πυρετώδεις είναι οι εργασίες για κλινικές μελέτες και να ανοίξουν το «δρόμο» σε νέες θεραπείες και να μπουν δυναμικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα στην υπηρεσία των ασθενών.

Με τις νέες θεραπείες και τα νεότερα φάρμακα στη φαρέτρα της η επιστημονική κοινότητα ελπίζει σε μια νέα εποχή στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η πρόληψη όμως πάντα θα αποτελεί στοιχείο - κλειδί. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για τον ασθενή όπως τονίστηκε στο Συνέδριο Κλινικής και Μεταφραστικής Ογκολογίας που οργάνωσε η Παθολογική - Ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο με συμμετοχή δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Φιλίας Σαριδάκη, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

 

(Φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια