Ηράκλειο

Βαρδάκης: Η κυβέρνηση να αφήσει τις φιέστες και να σκύψει στα προβλήματα των σεισμόπληκτων

Συνάντηση με τον Σύλλογο «Η Ελπίδα», που έχει δημιουργηθεί από τους σεισμόπληκτους της 27ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον Σύλλογο «Η Ελπίδα», που έχει δημιουργηθεί από τους σεισμόπληκτους της 27 ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης στο γραφείο του Συλλόγου στο Αρκαλοχώρι. Εκ μέρους του συλλόγου συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Μάρκος Κοκολάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Χανιαλάκης, ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Γκανάντσιος, η συντονίστρια της ομάδας Σχεδιασμού και προβολής του Συλλόγου κ. Μαρία Καλαθάκη, ενώ παρέστησαν και σεισμόπληκτοι της περιοχής Μαρία Βιδάκη και Μενέλαος Μανουράς.

Οι Σεισμόπληκτοι ενημέρωσαν τον κ. Βαρδάκη για τα προβλήματα που υφίστανται μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι , καθώς και για την απουσία του κεντρικού κράτους, ως προς τη σίτιση, τη στέγαση, την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή έχουν συγκεντρώσει και αναμένεται να καταθέσουν στα αρμόδια Υπουργεία συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν σχεδόν 2 μήνες μετά το σεισμό. Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου, σχετικά με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει από την επόμενη κιόλας μέρα του φονικού σεισμού, μέχρι την πιο πρόσφατη επίκαιρη ερώτησή του, με την οποία έθεσε τρία βασικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης: α) παράταση στην πλατφόρμα αιτήσεων για Αρωγή, β) επίλυση του προβλήματος με τις μεταβιβάσεις των ακινήτων που εκκρεμούν να ολοκληρωθούν και γ) πολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα χρήματα από την πρώτη Αρωγή.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βαρδάκης δήλωσε:

«Όσες επισκέψεις και να πραγματοποιήσουν τα Κυβερνητικά κλιμάκια, όσες υποσχέσεις και αν δώσουν στους σεισμόπληκτους, το αποτέλεσμα δυστυχώς παραμένει το ίδιο για την συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και παραμένουν στην Π.Ε. Ηρακλείου, δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ερείπια παντού, ελλιπής χρηματοδότηση των δήμων, καθόλου χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και καμία οικονομική στήριξη των εργαζομένων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οικονομικές υποχρεώσεις, Φ.Π.Α., ασφαλιστικές εισφορές χωρίς αναστολή, ΕΝΦΙΑ απαιτητός, λογαριασμοί ρεύματος που «τρέχουν» ακόμα και σήμερα, σε σπίτια που ουσιαστικά δεν κατοικούνται. Πάνω από 2.000 επικίνδυνα σημεία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, που χρήζουν άμεσης επέμβασης, με έξοδα των ιδιοκτητών όπως λέει η Κυβέρνηση. Τα πρόστιμα για όσους εργαζόμενους δεν δήλωσαν στην πλατφόρμα το rapid test του κορονοϊού, το κερασάκι στην τούρτα. Ακόμα και η τροπολογία για τρίμηνη αναστολή σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους των πληγεισών επιχειρήσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα μέχρι σήμερα η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη του Συλλόγου «Η Ελπίδα» που μέσα σε όλη αυτή τη τραγική κατάσταση βρήκαν το κουράγιο και το σθένος να κινητοποιηθούν, να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με σκοπό την προσπάθεια σε συνεργασία και με τους πληγέντες Δήμους, να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που απ΄ό,τι φαίνεται η Κυβέρνηση σήμερα αγνοεί».

Τέλος ο κ. Βαρδάκης προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση καταθέτωντας αναφορά, με τη συνυπογραφή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου και Λασιθίου, το υπόμνημα του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού, του Αθλητικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου «Η Αναγέννηση», του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας «ΑΘΛΗΣΥ», του Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαλοχωρίου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καστελίου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου και της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με το οποίο θέτουν προς τον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, τα προβλήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια