Απογραφή 2021: Πληθυσμιακή «μάχη» Ηρακλείου - Πάτρας για την τρίτη θέση (βίντεο)

Κρήτη
Απογραφή 2021: Πληθυσμιακή «μάχη» Ηρακλείου - Πάτρας για την τρίτη θέση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάχη για το αναπτυξιακό τους μέλλον όπως φαίνεται θα είναι σκληρή μεταξύ των πόλεων Ηρακλείου και Πάτρας, καθώς η δυναμική της πόλης του Ηρακλείου είναι ορατή και όπως όλα δείχνουν φλερτάρει με τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης πόλης σε πληθυσμό, μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Στήθος με στήθος η πληθυσμιακή μάχη του Ηρακλείου με την Πάτρα
  • Ανησυχία στην αχαϊκή πρωτεύουσα στην πιθανότητα να χαθεί η τρίτη θέση
  • Κάλεσμα από τον δήμαρχο Ηρακλείου για μαζική συμμετοχή στην απογραφή
  • Η ευκαιρία του Ηρακλείου να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας
  • Κάλεσμα του δημάρχου της Πάτρας για να μην χαθεί η τρίτη θέση από την απογραφή
  • Η ανατροπή μπορεί να αλλάξει τη δυναμική του Ηρακλείου και της Πάτρας

Μεγάλο στοίχημα για τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας αποτελεί η γενική απογραφή του πληθυσμού και κτιρίων, καθώς οι τελικοί αριθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στο ύψος των χρηματοδοτήσεων και δράσεων που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η μάχη για το αναπτυξιακό τους μέλλον όπως φαίνεται θα είναι σκληρή μεταξύ των πόλεων Ηρακλείου και Πάτρας, καθώς η δυναμική της πόλης του Ηρακλείου είναι ορατή και όπως όλα δείχνουν φλερτάρει με τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης πόλης σε πληθυσμό, μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απογραφή αναμένεται να φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις για την Πάτρα, με δημοσιεύματα να φέρουν τίτλους όπως «απογραφείτε γιατί χάνουμε» φωτογραφίζοντας την απειλή του Ηρακλείου για την τρίτη θέση, με την κινητικότητα να είναι έντονη και από τον Δήμαρχο Πατρέων.

Διαβάστε επίσης ⇒ Απογραφή 2021: Βήμα-βήμα η ψηφιακή διαδικασία και οι ερωτήσεις - O φάκελος που αφήνουν στο σπίτι

Κάλεσμα στους κατοίκους του Ηρακλείου να συμμετέχουν στην απογραφή, απευθύνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση του πληθυσμού και στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν, σημειώνοντας ότι το Ηράκλειο είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις!

Πάντως, το επίμαχο ζήτημα έχει ανάψει φωτιές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο… ανατροπής στη σειρά πληθυσμιακής κατάταξης των πόλεων ενώ την ίδια ώρα επικρατεί αναβρασμός στην Πάτρα η οποία, σύμφωνα με τα εκεί δημοσιεύματα, κινδυνεύει να πάψει να είναι η τρίτη πόλη σε πληθυσμό.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με το θέμα να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και στα συνοικιακά καφενεία του Ηρακλείου, όπου θαμώνες εκφράζουν τη βεβαιότητα τους για την… αναρρίχηση του Ηρακλείου στην τρίτη θέση, περιγράφοντας τη δυναμική της πόλης, η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση των γεννήσεων και την εκτέλεση μεγάλων αναπτυξιακών έργων που δημιουργούν με τη σειρά τους  χιλιάδες θέσεις εργασίας, έρχονται να «απογειώσουν»  το Ηράκλειο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η πόλη του Ηρακλείου ανακηρύχθηκε για το έτος 2017 ως η ταχύτερα τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Ευρώπης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News