Οι μαίες της Κρήτης τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην Τράπεζα Βλαστοκυττάρων (βίντεο)

Κρήτη
Οι μαίες της Κρήτης τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην Τράπεζα Βλαστοκυττάρων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμητική πλακέτα απένειμε στις μαίες του Προγράμματος Προστασίας Γονεϊκότητας του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Σε μια συμβολική αλλά άκρως ουσιαστική κίνηση προχώρησε, σήμερα Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε μία σεμνή τελετή, απένειμε στις μαίες του Προγράμματος Προετοιμασίας Γονεϊκότητας, του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας έτσι την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Τράπεζας.

Έχοντας οι ίδιες οι μαίες αναγνωρίσει την ανεκτίμητη αξία της δωρεάς του ομφαλικού αίματος ενημερώνουν, με περίσσεια ενσυναίσθηση και επαγγελματισμό, φροντίζοντας να φτάνει το μήνυμα της δωρεάς ομφαλικού αίματος στους νέους γονείς.

Την ίδια ώρα τους προτρέπουν όταν δέχονται το δώρο της μητρότητας να κάνουν και οι ίδιοι ένα αντίδωρο στην κοινωνία, δίνοντας σε συνανθρώπους μας, με σοβαρές αιματολογικές ασθένειες την ελπίδα της ίασης.

Σήμερα η επιστήμη έχει αναγνωρίσει την αξία του ομφαλοπλακουντιακού αίματος στην θεραπεία απειλητικών για τη ζωή ασθενειών. Ο ρόλος των μαιών στην προσπάθεια να μην χάνονται βλαστοκύτταρα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς σήμερα παρόλη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην πλειοψηφία των γεννήσεων αυτό το σπουδαίο όπλο, το αίμα του ομφάλιου λώρου, πετιέται στερώντας ίσως την ελπίδα για ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News