Ηράκλειο: Σήμερα η εκδήλωση με τον απολογισμό της κυβέρνησης για τους σεισμούς, παρουσία μεγάλων χορηγών

Κρήτη
Ηράκλειο: Σήμερα η εκδήλωση με τον απολογισμό της κυβέρνησης για τους σεισμούς, παρουσία μεγάλων χορηγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο υφυπουργών βρίσκεται σε Ηράκλειο και Αρκαλοχώρι, καθώς θα γνωστοποιήσουν έναν μίνι απολογισμό όλων όσων έχουν γίνει στις σεισμόπληκτες περιοχές, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιούν μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές στο «Νίκος Καζαντάκης»

Έναν μίνι απολογισμό όλων όσων έχουν γίνει θα επιχειρήσουν σήμερα Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, κλιμάκιο υφυπουργών, αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό Αθλητισμού (Χρ. Τριαντόπουλο, Ευ. Τουρνά και Λ. Αυγενάκη αντιστοίχως), που θα βρεθεί στο Ηράκλειο για τον σκοπό αυτό, και εν συνέχεια θα επισκεφτεί το Αρκαλοχώρι.

Η επίσκεψη θα γίνει παρουσία εκπροσώπων μεγάλων χορηγών που προσέφεραν οικίσκους και σχολικές αίθουσες για τους πληγέντες.

Εν τω μεταξύ, χθες Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης, «θα προχωρήσει σε δωρεά οικίσκων, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, στην Κρήτη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η δωρεά αφορά σε 12 σχολικές αίθουσες και τις απαραίτητες ακόμα αίθουσες για άλλες υποδομές (π.χ. γραφεία) στο Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και 9 σχολικές αίθουσες και τις απαραίτητες ακόμα αίθουσες για τις υποδομές στο Γενικό Λύκειο Καστελίου».

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα γίνει παρουσίαση για

  • τον απολογισμό των έως τώρα ενεργειών της κυβέρνησης προς ανακούφιση των σεισμόπληκτων και
  • τον προγραμματισμό των επόμενων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, από τον υφυπουργού παρά των Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι «παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών, που ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως και ανταποκρίθηκαν με προσφορές σε σχολικές αίθουσες, οικίσκους και άλλες παροχές προς τους πληγέντες, όπως:

  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης.
  • Η Sky Express και οι ιδιοκτήτες της, αφοί Γρύλου.
  • Ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου.
  • Η Megaplast S.A. και ο πρόεδρός της, Χάρης Καββαδίας.

Κατόπιν, το κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφτεί το Αρκαλοχώρι, όπου και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News