Νέα Αλικαρνασσός: Έργα ανάπλασης έφεραν στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα (βίντεο)

Ηράκλειο
Νέα Αλικαρνασσός: Έργα ανάπλασης έφεραν στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για σκελετούς, οι οποίοι σύμφωνα με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Ηρακλείου, θα επιχειρηθεί να εντοπιστεί σε ποια περίοδο ανήκουν

Αρχαιολογικά ευρήματα πού μέχρι αυτή την ώρα ερευνάται η περίοδος στην οποία ανήκουν, εντοπίστηκαν στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού στη θέση Θαλασσινά, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων ανάπλασης. Πρόκειται για σκελετούς, οι οποίοι σύμφωνα με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Ηρακλείου, θα επιχειρηθεί να εντοπιστεί σε ποια περίοδο ανήκουν.

Σύμφωνα με την κ. Συθιακάκη στη συγκεκριμένη περιοχή συνήθως εντοπίζονται πρωτοβυζαντινής περιόδου ευρήματα, χωρίς όμως μέχρι αυτή την ώρα να μπορεί να διευκρινιστεί το ακριβές πλαίσιο εντός ποιας περιόδου οι σκελετοί αυτοί που δεν φέρουν γύρω τους ταφικά κτερίσματα, τάφηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε ότι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την αρχαιολογία προκειμένου να έχουν πληροφόρηση για τα ευρήματα, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ανέφερε ότι τα εν λόγω ευρήματα δεν πρόκειται να παγώσουν τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News