Ηράκλειο

Κεγκέρολου -Επιστρεπτέα προκαταβολή: Χαρίζεται στους πυρόπληκτους της χώρας αλλά όχι στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

«Χαρίζουν την επιστρεπτέα προκαταβολή στους πυρόπληκτους της υπόλοιπης χώρας και καλώς, αλλά όχι στους σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους της Κρήτης», τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Ηρακλείου, Β. Κεγκέρογλου

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Ηρακλείου, Β. Κεγκέρογλου, αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία «χαρίζουν στους πυρόπληκτους της υπόλοιπης χώρας και καλώς, αλλά όχι στους σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους της Κρήτης που έχουν αντίστοιχη ανάγκη στήριξης και αδικούνται κατάφορα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε η διαδικασία επιστροφής της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που δόθηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία, στις οποίες προβλέπεται η εξαίρεση από την επιστροφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής» των πυρόπληκτων από 1ης Μαΐου έως 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Προς μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Κυβέρνηση με απροκάλυπτο, ανάλγητο και απαράδεκτο τρόπο δεν ενέταξε στην απαλλαγή της επιστρεπτέας προκαταβολής την Κρήτη και συγκεκριμένα υποχρεώνει στην επιστροφή της τις σεισμόπληκτες περιοχές, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, αλλά και τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2020 και τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Επειδή η εξαίρεση αυτή της Κρήτης δεν έχει δικαιολογία και «πόδια να σταθεί».

Ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

1) Είναι σε γνώση σας η δυσμενής αυτή μεταχείριση της Κρήτης;

2) Θα φροντίσετε για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος του νησιού των σεισμοπαθών, των πλημμυροπαθών και των πυρόπληκτων της Κρήτης.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια