Χαρά Τρουλλινού: Τα «Κρητικάκια» του Πολυτεχνείου και μια συγκλονιστική αποκάλυψη

Κρήτη
Χαρά Τρουλλινού: Τα «Κρητικάκια» του Πολυτεχνείου και μια συγκλονιστική αποκάλυψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Χαρά Τρουλλινού, αφιέρωσε την δημόσια μαρτυρία της για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια, στη γυναίκα που εκείνο το βράδυ άνοιξε το σπίτι της στην ίδια και δεκάδες άλλους για να τους κρύψει

Με μια συγκλονιστική αφήγηση για τις τελευταίες ώρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Χαρά Τρουλλινού, φαρμακοποιός του Ηρακλείου, που τότε σπούδαζε στην Αθήνα, περιέγραψε στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη την «αλυσίδα» Κρητών, εργατών, μαθητών και φοιτητών για την έξοδο τραυματιών και νεκρών.

Παράλληλα, αποκάλυψε την δική της περιπέτεια που την οδήγησε να είναι η τελευταία σε μικρή απόσταση από την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο και μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση 48 χρόνια μετά, που την έκανε να λυγίσει συγκινησιακά και να συγκλονίσει τους ακροατές του 98.4.

Όπως είπε, μιλάει για πρώτη φορά δημόσια μετά από 48 χρόνια, γιατί η συλλογική μνήμη χωρίς καταγραφές και μαρτυρίες ιδίως απλών ανθρώπων που μετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι το μόνο ανάχωμα στη ιστορική άγνοια, που αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία και την εμφάνιση φασιστικών αντιλήψεων στη καθημερινότητα μας.

Η κ. Τρουλλινού, σε μια κορυφαία αποκάλυψη σπάνιου ήθους και ποιότητας ανθρώπου, θέλησε με συγκίνηση να αφιερώσει αυτή την δημόσια μαρτυρία της για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια στη γυναίκα, που εκείνο το βράδυ άνοιξε το σπίτι της στην ίδια και δεκάδες άλλους για να τους κρύψει, την οποία δεν συνάντησε ποτέ ξανά και επειδή όπως είπε μάλλον δεν είναι εν ζωή πια, ζήτησε συγνώμη στη μνήμη της, που δεν κατάφερε να την δει ξανά από τότε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News