Ηράκλειο

Μαθητές από την Σεβίλλη και το Παρίσι γνώρισαν το Ηράκλειο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, το 10ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, φιλοξένησε οκτώ μαθητές από την Σεβίλλη της Ισπανίας και 15 μαθητές από το Παρίσι

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 “Art Ambassadors” (“Πρεσβευτές τέχνης”), το 10ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου φιλοξένησε 8 μαθητές με 3 καθηγητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας και 15 μαθητές με 2 καθηγητές από το Παρίσι, το διάστημα από 8 έως 12 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των εταίρων μας στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Κνωσό, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο φρούριο Κούλε και τα ενετικά τείχη. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Ρέθυμνο, στο φρούριο Φορτέτζα και στο χωριό Μαργαρίτες, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη της αγγειοπλαστικής και να εμπλακούν στη διαδικασία κατασκευής πήλινων έργων τέχνης. Παράλληλα γνώρισαν τη φύση (επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια, όπου γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις), καθώς και την κρητική παράδοση (μουσική και χορούς της Κρήτης).

Με την ολοκλήρωση της κινητικότητας επιτεύχθηκαν πλήρως οι στόχοι του προγράμματος, που ήταν η επαφή με τα έργα τέχνης, τα μουσεία και τα αξιοθέατα του τόπου μας και ο σεβασμός απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας, με απώτερο σκοπό οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να γίνουν πρεσβευτές της χώρας τους στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης των εταίρων, οι μαθητές δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των χωρών, καλλιεργώντας έτσι την ανεκτικότητα και τον σεβασμό και ενισχύοντας το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια