Β.Κεγκέρογλου: «Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Κρήτης που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 »

Κρήτη
Β.Κεγκέρογλου: «Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Κρήτης που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής ζητά απο τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν σχετικά με το ποιοι είναι οι λόγοι που καθυστερεί η διαδικασία

O Γραμματέας  της  Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων  σχετικά με την καθυστέρηση, εδώ και 1 χρόνο, της καταβολής των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων της Κρήτης που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2020.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

«Όπως είναι γνωστό, η σφοδρή  κακοκαιρία του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2020 προκάλεσε πολύ  σοβαρά προβλήματα και μεγάλες  ζημιές σε υποδομές (δημόσια κτίρια, κατοικίες, δρόμοι, αεροδρόμιο κλπ) αλλά και στον παραγωγικό ιστό του νησιού (επιχειρήσεις, καταστήματα, πρώτες ύλες, προϊόντα,  μηχανήματα κλπ ).

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε με ικανοποιητικό ρυθμό στην καταβολή  των  αποζημιώσεων για τις οικοσκευές. Δυστυχώς όμως τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ.

Ιδιαίτερα, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν δυσκολεύονται να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αν δεν καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που χρονίζουν εδώ και ένα χρόνο. Οι επιχειρήσεις της Κρήτης, λόγω των πλημμυρών, έχουν απωλέσει προϊόντα, μηχανήματα και γενικότερα υποδομές που ήταν και είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους.

Επειδή οι επιχειρήσεις αλλά και η κοινωνία της Κρήτης έχουν υποστεί και επιπλέον πλήγματα  με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Επειδή η επιχειρηματική δράση στην Κρήτη θα πρέπει να συνεχιστεί, να στηριχτεί και να ενισχυθεί με την αναπλήρωση των απωλειών και την άμεση αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν εδώ και ένα χρόνο.

Επειδή, φέτος, σε ερώτησή μας που συζητήθηκε στις 6 Σεπτέμβρη για το ίδιο θέμα, δεν υπήρξε σαφής απάντηση αλλά δικαιολογίες περί καθυστερήσεων  της Αυτοδιοίκησης

Επειδή η Περιφέρεια Κρήτης Π.Ε Ηρακλείου έχει υποβάλει ήδη πλήρη φάκελο με τις επιχειρήσεις που επλήγησαν 

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί: 

-Ποιοι οι λόγοι που καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων 1 χρόνο τώρα; Γιατί δεν υπήρξε καμία επιτάχυνση  των διαδικασιών παρά την ερώτησή μας  στις 6 Σεπτέμβρη;

-Πότε συγκεκριμένα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις και στις παραγωγικές δραστηριότητες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2020; »

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News