64ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου: Κανονική χωματερή – Τι απαντά ο Σύλλογος Γονέων

Κρήτη
64ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου: Κανονική χωματερή – Τι απαντά ο Σύλλογος Γονέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 64ου νηπιαγωγείου αντέδρασε με ανακοίνωση στην καταγγελία για τις εικόνες ρύπανσης έξω από σχολείο

Με αφορμή μια φωτογραφία και ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από πολίτη προς τα Μέσα Ενημέρωσης και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηρακλείου, αλλά και καταγγελία για εικόνες ρύπανσης έξω από το 64ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στον Άγιο Ιωάννη, από μια κάτοικο της περιοχής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τού εν λόγω νηπιαγωγείου αντέδρασε με ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα η καταγγελία ανέφερε ότι έξω από το νηπιαγωγείο παρουσιάζονται εικόνες ρύπανσης, ρίχνοντας ευθύνες στον υπεύθυνο προσωπικού και εγκαλόντας τον Δήμο και τις δασκάλες.

Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει:

«Σε συνέχεια ηλεκτρονικού μηνύματος που λάβατε στις 8/11/2021 με θέμα: “64ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου: Κανονική χωματερή” θα θέλαμε να εκφράσουμε την άποψή μας.

Καταρχήν, πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι τα παιδιά του νηπιαγωγείου δεν έρχονται σε επαφή με το συγκεκριμένο σημείο. Επομένως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας ή υγιεινής και η συγκεκριμένη εικόνα ουδεμία σχέση έχει με τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου ή τον αύλειο χώρο.

Έπειτα, πρέπει να ξέρετε ότι στο παρελθόν είχαν γίνει αρκετές φορές ενέργειες από τον Σύλλογο, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, για τον καθαρισμό του σημείου, όμως μετά από δυο-τρεις ημέρες η κατάσταση ήταν η ίδια, καθώς στο σημείο συχνάζουν παιδιά από τα γειτονικά σχολεία (γυμνάσιο-λύκειο).

Θεωρούμε ότι η λύση δεν είναι οι δασκάλες να αφιερώνουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους, αλλά εμείς ως γονείς και ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες να δίνουμε τις αρχές και τις αξίες στα παιδιά μας, ώστε να μην πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν.

Όμως, μιας και θίχτηκε το θέμα, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να ξαναοργανώσουμε “επιχειρήσεις” καθαρισμού του σημείου τα σαββατοκύριακα και θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας ο/η συμπολίτης/ισσά μας, ώστε να συνδράμει στην προσπάθειά μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ως Σύλλογος έχουμε εξαιρετική συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και αυτό το επιβεβαιώνουν γονείς που έχουν συναναστραφεί το σχολείο 3 και 4 χρόνια.

Οι δασκάλες μας, εκτός από τη δουλειά τους, βάζουν και το συναίσθημά τους. Και αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι για όλους τους εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων, το τελευταίο διάστημα με τις απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι δασκάλες μας ανταποκρίθηκαν άψογα και με επαγγελματισμό. Όχι μόνο δεν απογοητεύονταν, αλλά προσπαθούσαν να στηρίξουν κι εμάς δίνοντάς μας κουράγιο. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα με όρεξη για τη δουλειά τους. Και να ξέρατε τι καταπληκτικά πράγματα κάνουν! Τι ερεθίσματα δίνουν στα παιδιά μας!

Αυτές τις δασκάλες δε θα τις βάλουμε να μαζέψουν τα σκουπίδια στο παρτέρι. Είναι πολύ απασχολημένες. Προετοιμάζουν τα παιδιά μας για την Κοινωνία της Γνώσης. Τα βοηθούν να αγαπήσουν τη διαδικασία της μάθησης, να βελτιώσουν δεξιότητες που θα χρειαστούν φεύγοντας από το νήπιο.

Αυτές τις δασκάλες θα τις ευχαριστήσουμε για τον θησαυρό συναισθημάτων, εμπειριών και γνώσεων που δίνουν στα παιδιά μας.

Οι υπόλοιποι θα δώσουμε ραντεβού το σαββατοκύριακο να καθαρίσουμε το σημείο».

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News