Κρήτη: Ξεκινούν κινητοποιήσεις διαρκείας οι αγροτοκτηνοτρόφοι - Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Κρήτη
Κρήτη: Ξεκινούν κινητοποιήσεις διαρκείας οι αγροτοκτηνοτρόφοι - Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου, προχωρούν οι αγρότες της Κρήτης, ως απάντηση στην στάση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα μείζονα ζητήματα που τους αφορούν με αιχμή τις επιδοτήσεις και τους δασικούς χάρτες

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες της Κρήτης που μετά τη στάση, όπως λένε, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Έτσι σήμερα Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο και εν συνεχεία πορεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια, ενώ θα καταλήξουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου θα κάνουν κατάληψη επ’ αόριστον. Ανάλογη κατάληψη θα πραγματοποιηθεί στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά.

Επιπλέον οι αγρότες αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τρεις βουλευτές, τρεις εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τρεις εκπροσώπους των αγροτοκτηνοτρόφων για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, με τους αγροτοκτηνοτρόφους να τονίζουν ότι η κατάληψη θα λήξει μόνο εάν θα γίνει αυτή η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Κυριακής,14 Νοεμβρίου στη διάρκεια της παγκρήτιας συνάντησης του συντονιστικού τους οργάνου παρουσία φορέων όπου συζητήθηκαν τα δεδομένα και η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για τα αιτήματα των τσεκουρωμένων επιδοτήσεων, τους δασικούς χάρτες και τις εξαιρέσεις αλλά και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News