Δήμος Ηρακλείου: Αποκτά οχτώ νέα απορριμματοφόρα – υπογράφθηκε η σύμβαση

Κρήτη
Δήμος Ηρακλείου: Αποκτά οχτώ νέα απορριμματοφόρα – υπογράφθηκε η σύμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κόστος της απόκτησης των οχημάτων είναι 1.262.320.000 ευρώ και η παράδοσή τους αναμένεται εντός του επόμενου εξαμήνου

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου η σύμβαση για την απόκτηση οκτώ ακόμα καινούργιων απορριμματοφόρων από τον Δήμο Ηρακλείου. Την σύμβαση υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη και αφορά στην προμήθεια:

  • 4 απορριμματοφόρων χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων
  • 3 απορριμματοφόρων χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων
  • 1 απορριμματοφόρου χωρητικότητας 6 κυβικών μέτρων.

Το κόστος της απόκτησης των οχημάτων είναι 1.262.320.000 ευρώ (χρηματοδότηση από «Φιλόδημος II» και ίδιους πόρους) και η παράδοσή τους αναμένεται εντός του επόμενου εξαμήνου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σχετικά: «Όταν παραλάβουμε τα οκτώ για τα οποία υπογράψαμε σήμερα, ο Δήμος Ηρακλείου θα έχει προσθέσει συνολικά και μέσα σε τέσσερα χρόνια 25 καινούργια απορριμματοφόρα στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαρότητας, συν ένα που προσέφερε η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Μιλάμε δηλαδή για σχεδόν πλήρη ανανέωση του στόλου. Με τα νέα οχήματα η αποκομιδή γίνεται αποτελεσματικότερη και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους εργαζομένους, κάτι που ήταν και παραμένει βασική μας προτεραιότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News