Ηράκλειο

Αραχωβίτης: Δε γίνονται αλλαγές λίγες μέρες πριν την πληρωμή των επιδοτήσεων

Απαράδεκτα τα οριζόντια μέτρα – Με ουσιαστικούς επιτόπιους ελέγχους φαίνεται αν υπάρχουν παραγωγοί που «πανωγράφουν» και ποιοι είναι.

Δεν γίνονται αλλαγές λίγες πριν την πληρωμή των επιδοτήσεων και αναδρομικά. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μέχρι σήμερα, τονίζει ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επι ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο κ. Αραχωβίτης επισημαίνει ότι τα οριζόντια μέτρα είναι απαράδεκτα και ότι μόνο με ουσιαστικούς επιτόπιους ελέγχους φαίνεται αν υπάρχουν παραγωγοί που «πανωγράφουν» και ποιοι είναι.

Σημειώνει επίσης ότι τόσο ο αρμόδιος Υπουργός όσο κι ο Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να είχαν οι ίδιοι εξηγήσει στους παραγωγούς τι συνέβη και έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο και πως η επίλυση του προβλήματος απαιτείται να έρθει σήμερα.  

 

Υπενθυμίζεται ότι σε μηχανοκίνητη πορεία και κατάληψη του κτηρίου του ΟΠΕΚΕΠΕ επ’ αόριστον από αύριο Τρίτη, προχωρούν οι παραγωγοί της Κρήτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και των μεγάλων περικοπών στις επιδοτήσεις, μέχρι και να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι τους, η Κρήτη χάνει 40 εκατ. ευρώ, απώλεια αρκετά μεγάλη και άδικη για τον πρωτογενή Τομέα που δίνει μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση του.

Η απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου ήρθε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα των αποτυχημένων συναντήσεων και διαβουλεύσεων που είχαν οι παραγωγικοί φορείς με το αρμόδιο υπουργείο.   

Διαβάστε ακόμη: Κεγκέρογλου: «Προβλήματα δημιουργούνται από την ΚΥΑ της τελευταίας στιγμής - Μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια