Ηράκλειο

Βαρδάκης: Διαφωνούν δύο Υπουργεία και την πληρώνουν οι σεισμόπληκτοι

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Άγνωστο προς το παρόν αν θα δοθεί παράταση κι αν θα απλουστευτεί μία σύνθετη γραφειοκρατικά διαδικασία που βρίσκει αντίθετα τα υπουργεία, ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, καλώντας την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να βοηθήσει τους πληγέντες, καθώς η κατάθεση φυσικού φακέλου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τους πληγέντες 

Τα Υπουργεία έχουν υποχρέωση να λύνουν τα μείζονος σημασίας προβλήματα, είπε χαρακτηριστικά, καθώς αν δεν λυθούν δεν μπορούν να γίνουν βήματα.

Ο κ. βαρδάκης επισήμανε επίσης ότι θα γίνει και σήμερα – τελευταία μέρα υποβολής -  προσπάθεια, προκειμένου να δοθεί παράταση της προθεσμίας.

 

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι αίτημα του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για παράταση των αιτήσεων στην πλατφόρμα «ΑΡΩΓΗ» Kοινή επιστολή - αίτημα, απέστειλαν οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, ζητώντας παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος των σεισμόπληκτων κατοίκων των δύο δήμων, για τουλάχιστον δύο μήνες μετά το πέρας της ισχύουσας προθεσμίας, στις 15 Νοεμβρίου 2021, δεδομένου ότι οι έλεγχοι Β’ επιπέδου δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τότε.

Ως γνωστόν, ο δήμος Μινώα Πεδιάδας όπως και ο δήμος Αρχανών- Αστερουσίων, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ως σεισμόπληκτοι, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, οι οποίες προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια