ΕΑΣΗ - Μαμουλάκης: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Κρήτη
ΕΑΣΗ - Μαμουλάκης: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη σε αγρότες και κτηνοτρόφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου με στόχο να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις τους

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου με στόχο να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις, μετά την απόρριψη των αιτημάτων από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, ενώ συμμετείχε και ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«Η Κυβέρνηση έχει γυρίσει προκλητικά την πλάτη στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του τόπου μας, λειτουργώντας μεροληπτικά, με δυο μέτρα και δυο σταθμά: Μόλις πριν από λίγους μήνες, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων νομοθέτησε και δημιούργησε υπο-περιοχές Natura, μέσα σε Natura, στις οποίες επιτρέπει την επενδυτική δραστηριότητα, προφανώς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένη κατηγορία οικονομικών συμφερόντων. Σήμερα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με πρόσχημα αυτές τις περιοχές, περικόπτει τις ενισχύσεις των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα, ανατρέποντας κάθε προγραμματισμό και οδηγώντας τους σε αδιέξοδο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, συμπαραστεκόμενοι στα δίκαια αιτήματά τους.»

Συνεχίζει λέγοντας: «Ζητάμε την άμεση και χωρίς καμία καθυστέρηση ικανοποίησή τους, καθώς και την ουσιαστική ενίσχυση του πρωτογενή τομέα. Ενός τομέα που έχει πληγεί, όχι μόνο από την πανδημία και την άδικη περικοπή των επιδοτήσεων στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση, αλλά και από το κύμα ανατιμήσεων στα αγροτικά και κτηνοτροφικά εφόδια, το ιδιαίτερα αυξημένο μεταφορικό κόστος, καθώς και από την κυβερνητική αδράνεια σε καίρια ζητήματα. Ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας της οικονομίας μας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα και όχι να παραμένουν αόρατοι από την Κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News