Ηράκλειο

Δήμος Χερσονήσου: Βραβεύτηκε μαθητής για τον δικό του...σεισμογράφο!

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Τραπιεράκη, απο την Β’ Γυμνασίου Λιμένα Χερσονήσου, ο οποίος πέτυχε σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Μπαγουράκης, βράβευσαν με τιμητικό έπαινο τον μαθητή της Β’ Γυμνασίου Λιμένα Χερσονήσου, Κωνσταντίνο Τραπιεράκη, στο δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου για τη σημαντική διάκρισή του στον πανελλήνιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό με θέμα “Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο”.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), για τη σχολική χρονιά 2020-2021.


Λίγο μετά την βράβευση, ο δήμαρχος Χερσονήσου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Τραπιεράκη για την εξαιρετική και φιλότιμη προσπάθειά του, τη δημιουργία ενός αυτοσχέδιου σεισμογράφου, πέρυσι σε μια πολύ δύσκολη για όλους περίοδο καραντίνας.Ο νεαρός μαθητής της Α' Γυμνασίου τότε δεν άφησε τον χρόνο ανεκμετάλλευτο: με επίμονη προσωπική δουλειά και με την καθοδήγηση των καθηγητών του, κατάφερε να οραματιστεί και να δημιουργήσει μια δική του κατασκευή. Η εφευρετικότητά του, η αγάπη του για γνώση και έρευνα, αλλά και η καινοτόμος σκέψη του μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι και να έχεις μια λαμπρή σταδιοδρομία σε ό,τι επιλέξεις να κάνεις.Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία μας. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για τις ευκαιρίες που δίνουν στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχουν στο δημόσιο σχολείο. Πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους».

Απο την μεριά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιώργος Μπαγουράκης ευχήθηκε στον μαθητη: «Καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες σε ό,τι κάνεις. Με τη δημιουργικότητά σου μας δίνεις ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. Χρειάζεται υπομονή και στη διαδρομή να θυμάσαι τα λόγια του συγγραφέα του “Μικρού Πρίγκιπα”, Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ: “Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα”».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια