Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές από τον Παύλο Γερουλάνο

Κάλεσμα συμμετοχής των μελών του ΚΙΝΑΛ, απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης, στις εσωκομματικές εκλογές, που θα λάβουν χώρα τον Δεκέμβριο

Ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου παρουσία μελών του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, σήμερα Παρασκευή, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παύλος Γερουλάνος κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να συμμετέχουν στις εσσωκομματικες εκλογές σημειώνοντας πως «στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσουμε για αρχηγό του κόμματος. Ό,τι κι αν ψηφίσετε, δώστε στο κόμμα προοπτική, δώστε στο κόμμα να κοιτάξει μπροστά, να μιλήσει για την Ελλάδα που μπορεί. Να μιλήσει για το πώς πρέπει να αλλάξουμε τις παθογένειες που ακόμα και εμείς υπηρετήσαμε. Αν το κάνουμε αυτό και δώσουμε προοπτική στο Κίνημα Αλλαγής, σας διαβεβαιώ ότι θα δώσουμε προοπτική στη χώρα».

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε και στο ερώτημα που, όπως είπε, τίθεται, σχετικά με το αν το Κίνημα Αλλαγής θα πάει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ είπα ότι θα πάμε σε ένα κράτος διαφορετικό, που πιστεύει στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Και πείτε μου εσείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ πιστεύουν στην αποσυγκέντρωση» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος. Ο ίδιος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια να «καπελώσει και όχι να αποσυγκεντρωσει την εξουσία» και τη ΝΔ για το τελευταίο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, όπου «πήρε την εξουσία από τα υπουργεία, και αντί να την πάει κάτω, την πήγε ακόμη παραπάνω». Στο πλαίσιο δε, αυτό, παρατήρησε: «Ας πούμε εμείς πού θέλουμε να πάμε, και θα σας πω εγώ αν θα μας ξαναρωτήσουν αν πάμε δεξιά ή αριστερά, γιατί δεν θα έχει νόημα η ερώτηση».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε σε μια σειρά προτάσεων με άξονα τη ανάγκη σύστασης ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου, το οποίο δεν θα στηρίζεται στους λίγους και ισχυρούς, προτείνοντας ένα σχήμα αποκεντρωμένο, εντός του οποίου οι Περιφέρειες και οι δήμοι θα έχουν βασικό ρόλο. «Αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό που βιώνουμε, χρειάζεται μια νέα πολιτική πρόταση που θα στηρίζεται σε τρεις άξονες: Τη ριζική αποκέντρωση της εξουσίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής τάξης και την αναδιανομή του πλούτου», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος πρόεδρος σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, το πρωί της Παρασκευής, 12 Νοεμβρίου, απάντησε χωρίς ατζέντα στις ερωτήσεις των ακροατών και κατέθεσε τις σκέψεις του αλλά και τις προτάσεις του, διεκδικώντας την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στη προοπτική επιστροφής για λόγους συμβολισμού αλλά και πολιτικής ουσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μόνο με μια διοικητική αποκέντρωση χωρίς προαπαιτούμενα της ίδιας της πολιτικής εξουσίας από το κέντρο, η Ελλάδα μπορεί να μπει σε μια τροχιά παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που θα οδηγεί ταυτόχρονα άμεσα σε ανακατανομή του πλούτου στη πλειοψηφία της κοινωνίας κι όχι στη συσσώρευση του στα χέρια λίγων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια