Κατάληψη: Οι μαθητές του Καστελίου αμφισβητούν την ασφάλεια του κτιρίου (βίντεο)

Ηράκλειο
Κατάληψη: Οι μαθητές του Καστελίου αμφισβητούν την ασφάλεια του κτιρίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι έγιναν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης στο σχολικό συγκρότημα του Καστελίου, οι μαθητές δεν φαίνεται να πείστηκαν και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, με τους γονείς τους να βρίσκονται στο πλευρό τους

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελίου, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματός τους, καθώς αμφισβητούν ευθέως την καταλληλότητα του κτιρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι έγιναν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης, μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη.

Μάλιστα, οι μαθητές ζητούν να κάνουν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες που βρίσκονται στον αύλιο χώρο του σχολείου, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, όπως ανέφεραν στην ΚΡΗΤΗ TV. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται οι γονείς τους, στέλνοντας από κοινού μήνυμα ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, από την ερχόμενη Δευτέρα: «Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στο σχολείο – ταφόπλακα» τόνισαν με αγανάκτηση γονείς, οι οποίοι επίσης δεν έχουν πειστεί για τις συνθήκες ασφάλειας στο σχολικό συγκρότημα, κάνοντας λόγο για... «μπαλωματικές λύσεις».

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείας, έλαβαν μήνυμα από τη διεύθυνση του σχολείου ότι οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν και ότι έγινε η παραλαβή του κτιρίου από την ΚΤΥΠ, με την ασφάλεια του κτιρίου, μετά τις εργασίες, να είναι κατηγορίας Α, δηλαδή όπως αυτή ήταν προ του σεισμού.

«Έχει φρεσκοβαφτεί, έχουν βελτιωθεί και ατέλειες που υπήρχαν και προ του σεισμού. Επίσης, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ψυχολογική στήριξη των μαθητών από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας», επισημαίνεται το σχετικό email που εστάλη στους μαθητές.

Την οργή μαθητών και γονέων πυροδότησε επιπροσθέτως, το γεγονός ότι δρομολογούνται διαδικασίες για την απομάκρυνση των 12 λυόμενων αιθουσών από το σχολείο τους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άλλων σχολικών συγκροτημάτων σε άλλο δήμο. Γονείς συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί για την παραμονή των λυομένων αιθουσών καθώς όπως επισήμανε πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο χειρίζεται το υπουργείο Υποδομών.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News