Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: Στα μπλε «θα ντυθεί» το κτήριο για τη παγκόσμια ημέρα για το διαβήτη

Θα φωτιστεί με μπλε χρώμα το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο αυτή την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ.

Θα φωτιστεί με μπλε χρώμα το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο αυτή την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ., λόγω της παγκόσμιας ημέρας για το διαβήτη. Ο φωτισμός της Περιφέρειας έχει στόχο την ενίσχυση της επίγνωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με το διαβήτη. Είναι μια εκδήλωση που οργανώνεται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο για το Νεανικό Διαβήτη με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς «Ο Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη επιτελεί σημαντικό έργο για την προαγωγή της γνώσης, της πρόληψης, της θεραπείας του διαβήτη, την εκπαίδευση και υποστήριξη των γονέων παιδιών με νεανικό διαβήτη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα ευαισθητοποίησης, μέσω της φωταγώγησης της κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας που θα πραγματοποιηθεί την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη».

Στο Ηράκλειο, εκτός από το κτίριο της πλατείας Ελευθερίας, θα φωτιστούν το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) και η Κρήνη Μοροζίνι. Επίσης, στα Χανιά, θα φωτιστούν ο Ενετικός Φάρος και το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Την ίδια ημέρα, Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη πρόκειται να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

 09.00 π.μ.: Περίπατος από την Πλατεία 18 Άγγλων μέχρι το ακρομόλιο του λιμενοβραχίονα

 10.00 π.μ.: Ξενάγηση στο Ενετικό Φρούριο Κούλε

 11.00 π.μ.: Καφές στην καφετέρια «Μαρίνα» στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου, όπου θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στους γιατρούς Δημήτρη Μαμουλάκη και Άγγελο Παππά, στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΥΝΕΔ Γιάννη Πατσάκη και στην πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ του Συλλόγου «Αφού μπόρεσα εγώ μπορείτε και εσείς…» Άννα Πεπονάκη

Θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

 Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια