Μπαριτάκης: Θα βοηθηθούν όλοι οι σεισμόπληκτοι, αλλά σε βάθος χρόνου

Κρήτη
Μπαριτάκης: Θα βοηθηθούν όλοι οι σεισμόπληκτοι, αλλά σε βάθος χρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι δυσκολίες ήταν γνωστές από την αρχή κι εκτιμά ότι η άσκηση περαιτέρω πίεσης μπορεί να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση», αναφέρει ο κ. Μπαριτάκης

«Με πολιτική απόφαση μπορούν να απλουστευθούν οι διαδικασίες υποβολής αίτησης βοήθειας μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr», ανέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, την ώρα που η αγωνία των πληγέντων από τους σεισμούς κορυφώνεται, καθώς δεν μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους προκειμένου να λάβουν την προκαταβολή για τη στεγαστική αρωγή τους.

Το πρόβλημα όπως τονίζει ο κ. Μπαριτάκης, είναι ότι πολλά περιουσιακά στοιχεία ή μεταβολές που έχουν γίνει από τους ενδιαφερόμενους στο Ε9 από τις 26 Σεπτεμβρίου και μετά, δεν εμφανίζονται στην πλατφόρμα «arogi.gov.gr» και αυτό δημιουργεί πρόβλημα καθώς δεν μπορούν να υποβάλουν το αίτημα.

Ο κ. Μπαριτάκης μεταξύ άλλων, εξηγεί ότι οι δυσκολίες ήταν γνωστές από την αρχή κι εκτιμά ότι η άσκηση περαιτέρω πίεσης μπορεί να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η υποβολή φακέλου στο αρμόδιο γραφείο Φυσικών Καταστροφών κι Αποκατάστασης τρέχει με άλλη χρονική ταχύτητα σε βάθος ενός χρόνου. 

Τέλος ο κ. Μπαριτάκης σημειώνει ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα περίπου σε ένα χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News