Ηράκλειο

Μεσσαρά - Γεροπόταμος: Μεταλλική ράβδος προστατεύει οδηγούς στο σημείο της τραγωδίας (βίντεο)

Η μεταλλική ράβδος που βοηθάει τον οδηγό να διακρίνει το ύψος του νερού - «Πρόκειται για μια απλή κατασκευή, η οποία υλοποιήθηκε με την βοήθεια Ηρακλειωτών. Η τοποθέτηση της στο επίμαχο σημείο θα έχει συμβολικό χαρακτήρα»

 

  • Η μεταλλική ράβδος θα δείχνει στους οδηγούς το ύψος του νερού στον Γεροπόταμο
  • Κίνηση με πολλαπλά μηνύματα στο σημείο της τραγωδίας στον Γεροπόταμο 
  • Επόμενη κίνηση η μεταλλική ράβδος στην ιρλανδική διάβαση του Κατσαμπά
  • Φόβος και τρόμος οι ιρλανδικές διαβάσεις στο Ηράκλειο
  • Η ανθρώπινη ασπίδα επιστρατεύει μεταλλικές ράβδους με στόχο της θωράκιση της ανθρώπινης ζωής

Σε μια συμβολική κίνηση για την προστασία των οδηγών που διασχίζουν τις ιρλανδικές διαβάσεις προχωρά άμεσα ο εθελοντικός σύλλογος «Ανθρώπινη Ασπίδα», ο οποίος έχει ως στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στο φονικό πέρασμα στον Γεροπόταμο όπου ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες τον Φεβρουάριο του 2019, πρόκειται να τοποθετήσουν μια μεταλλική ράβδο, μέσω της οποίας οι διερχόμενοι οδηγοί θα μπορούν να διακρίνουν και τις βραδινές ώρες το ύψος του νερού, τις βροχερές ημέρες, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φραγκίσκος Δασκαλάκης μας έδειξε την μεταλλική ράβδο, η οποία θα τοποθετηθεί σε βάθος 40 εκατοστών στο επίμαχο σημείο της Ιρλανδικής διάβασης, όπου χάθηκαν 4 συνάνθρωποι μας.  Συγκεκριμένα, ένας 29χρονος με την σύζυγο του και μητέρα ενός κοριτσιού 6 μηνών, η αδελφή της και η μητέρα τους, ενώ το μωρό της οικογένειας γλίτωσε κατά τύχη καθώς το ζευγάρι το άφησε στο σπίτι της άλλης γιαγιάς

Όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV, ο κ. Φραγκίσκος Δασκαλάκης, «πρόκειται για μια απλή κατασκευή, η οποία υλοποιήθηκε με την βοήθεια Ηρακλειωτών. Η τοποθέτηση της στο επίμαχο σημείο θα έχει συμβολικό χαρακτήρα».

Διαβάστε επίσης

  Γεροπόταμος: Δριμύ κατηγορώ της οικογένειας για το «Στόμα του Χάρου»

Διαβάστε επίσης

Γεροπόταμος: Παραλίγο τραγωδία λίγα μέτρα από το σημείο που έχασαν την ζωή τους 4 άνθρωποι

Διαβάστε επίσης

 Γεροπόταμος: Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη- «Έτσι βρήκαμε τους νεκρούς στο Ι.Χ»

Διαβάστε επίσης

 Γεροπόταμος: Λουλούδια και φωτογραφίες στο σημείο που «χάθηκαν» 4 ψυχές

Αντίστοιχη μεταλλική ράβδος θα τοποθετηθεί από την «Ανθρώπινη Ασπίδα» και στην Ιρλανδική διάβαση στο ύψος της γέφυρας στα μέσα Κατσαμπά, όπου καταγράφονται προβλήματα στις μετακινήσεις εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, οπότε το επίμαχο σημείο μετατρέπεται σε λίμνη.  

«Εύχομαι η δράση αυτή να επεκταθεί και σε άλλα επικίνδυνα σημεία ιρλανδικών διαβάσεων. Είναι μια καλή ευκαιρία Δήμοι και Περιφέρεια να ακολουθήσουν ανάλογες προσπάθειες που στοχεύουν στη προστασία των πολιτών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δασκαλάκης.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια