Αρκαλοχώρι: Καρέ-καρέ η κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτιρίου - Ανακούφιση για καταστηματάρχες (εικόνες-βίντεο)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Καρέ-καρέ η κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτιρίου - Ανακούφιση για καταστηματάρχες (εικόνες-βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανακούφιση στους καταστηματάρχες, καθώς θα ανοίξει και πάλι ο κεντρικός δρόμος, ο οποίος ήταν κλειστός εδώ και ενάμιση μήνα

Μια νέα αρχή σηματοδοτεί για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου διώροφου κτιρίου στην καρδιά της πόλης, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό, με συνέπεια ο κεντρικός δρόμος να «κόβεται» στα δύο, λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου και των συνεχόμενων μετασεισμικών δονήσεων.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV, κατέγραψε τη δύσκολη αυτή διαδικασία της κατεδάφισης του κτιρίου το οποίο βρισκόταν κυριολεκτικά στον «αέρα», με τις σχετικές εργασίες να ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο, 13 Νοεμβρίου.

Ακολουθούν δηλώσεις του κ. Μανούσου Μαυροφοράκη, πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής του Αρκαλοχωρίου:

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας καταβάλλει τα χρήματα για την κατεδάφιση του, ενώ το έργο ανατέθηκε στην τεχνική εταιρεία «Αθανασάκης Α.Ε.».

«Πρόκειται για ένα κτίριο 45 τόνων όπως υπολογίζουμε και απομακρύνουμε σταδιακά τμήματα του ενός τόνου. Το ισόγειο θα παραμείνει και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση μετά την κατεδάφιση του πρώτου και δευτέρου ορόφου», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΚΡΗΤΗ TV ο πολιτικός μηχανικός και υπεύθυνος της εταιρείας Aktus Development κ. Μανούσος Μαυροφοράκης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία προκάλεσε ανακούφιση στους καταστηματάρχες, καθώς θα ανοίξει και πάλι ο κεντρικός δρόμος ο οποίος ήταν κλειστός εδώ και ενάμιση μήνα, μετά την κατεδάφιση του επίμαχου κτιρίου το οποίο σκορπούσε τον τρόμο σε πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το όλο εγχείρημα ήταν δύσκολο ενώ λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, τόσο για την προστασία των όμορων κτιρίων όσο και προστασίας των πολιτών.

Το συνεργείο απομάκρυνε σταδιακά τμήματα του ετοιμόρροπου κτιρίου, με τη διαδικασία της αδιατάρακτης κοπής. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ετοιμόρροπο κτίριο που κατεδαφίζεται μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, ενώ την ίδια ώρα, εκκρεμεί η κατεδάφιση δεκάδων άλλων κτιρίων. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλη Φραγκάκη, ο αριθμός αυτός αγγίζει τα 50 ιδιωτικά κτίρια, για τα οποία θα πρέπει να εξασφαλιστούν κονδύλια για την κατεδάφιση τους.

Όπως εκτιμάται, σε σύνολο 250 περίπου καταστημάτων, μόλις τα 30 λειτουργούν στο Αρκαλοχώρι, με όλους να εύχονται να επανέλθει σύντομα η ισορροπία στην αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News