Δήμος Φαιστού - Επιχειρήσεις: Η πρώτη πανελλαδικά κινητοποίηση ενάντια στα νέα υγειονομικά μέτρα

Ηράκλειο
Δήμος Φαιστού - Επιχειρήσεις: Η πρώτη πανελλαδικά κινητοποίηση ενάντια στα νέα υγειονομικά μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων οι επιχειρηματίες βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων τους να σημειώνει ελεύθερη πτώση

Η πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, κατά των νέων υγειονομικών μέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση, έλαβε χώρα σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχεί του δήμου Φαιστού, στην πλατεία 25ης Μαρτίου.

Από νωρίς το πρωί, το σύνολο των επιχειρηματιών του δήμου κράτησαν τις επιχειρήσεις τους κλειστές, ώστε να δώσουν το παρόν στην πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώθηκε ενάντια στα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μιας και βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων τους να σημειώνει ελεύθερη πτώση.

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επιχειρηματίες του δήμου, όπως  και με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών, Μανόλη Διακουμάκη. Όπως εξήγησε ο κ. Νικολιδάκης στο χαιρετισμό του, ο δήμος Φαιστού συντάσσεται με τους επιχειρηματίες κι εμπόρους, γνωρίζοντας πως η επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του δήμου.

«Δεν είμαστε ούτε υγειονομικοί, ούτε και νομοθέτες, όμως μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ισχύς των μέτρων δημιουργεί πρόβλημα στην επιχειρηματικότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαιστού, με τον ίδιο να προσθέσει:

«Η πανδημία συνεχίζει να υπάρχει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία, ούτε και να δημιουργούνται προβλήματα στην επιχειρηματικότητα. Ασφαλώς και πρέπει να προστατευθούν όλοι από την πανδημία, αλλά βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο που πρέπει να προστατευθούν και οι επιχειρήσεις. Από την πλευρά μας θα πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση λύσεων κι ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε και απαντήσεις, αλλά και λύσεις. Είμαστε μαζί σας. Η επιχειρηματίες της περιοχής μας πρέπει να στηριχθούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News