Δήμος Φαιστού: Συνεδρίαση με αφορμή τα αντιπλημμυρικά έργα

Ηράκλειο
Δήμος Φαιστού: Συνεδρίαση με αφορμή τα αντιπλημμυρικά έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Φαιστού με συντομευμένες παρεμβάσεις την προηγούμενη αντιπλημμυρική περίοδο διασφάλισε τη μη ύπαρξη προβλημάτων

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Φαιστού, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε για τον προγραμματισμό των δράσεων της επόμενης αντιπλημμυρικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου πραγματοποίησαν έναν απολογισμό δράσεων για τη θερινή περίοδο, ενώ παράλληλα έθεσαν τις βάσεις προγραμματισμού για την φετινή αντιπλημμυρική περίοδο. Στην έναρξη της συνεδρίασης χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αντιπυρική περίοδο, αλλά και την ελπίδα πως με αντίστοιχο σχεδιασμό και τις αναγκαίες παρεμβάσεις, θα κυλήσει ομαλά και η αντιπλημμυρική περίοδος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις περυσινές καταστροφικές πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που έχουν θέσει ήδη σε εγρήγορση την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων, ο Δήμος Φαιστού με στοχευμένες παρεμβάσεις την προηγούμενη αντιπλημμυρική περίοδο, διασφάλισε τη μη ύπαρξη προβλημάτων, ενώ σε αντίστοιχους άξονες βασίζεται και το σχέδιο της φετινής περιόδου, με τις απαραίτητες ωστόσο ενισχύσεις. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, όπως άλλωστε και για την αντιπυρική περίοδο, έτσι και για την αντιπλημμυρική, συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μοιρών, το παράρτημα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και εθελοντικές ομάδες. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού διατηρεί παράλληλα άμεση συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και τον Πρωτογενή Τομέα για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού όπως και των απαιτούμενων μηχανημάτων για τα έργα.

«Είχαμε μια επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο και συμβάλαμε στην άμεση αντιμετώπιση πολλών συμβάντων» ανέφερε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Αντίστοιχες οφείλουν να είναι οι δράσεις μας και στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής περιόδου. Ήδη από πέρυσι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε θερμά, έχουμε υλοποιήσει μια σειρά από αναγκαίες παρεμβάσεις και έργα για τη θωράκιση από πλημμυρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική και με παρεμβάσεις προκειμένου, να είμαστε έτοιμοι, εφόσον χρειαστεί».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε υλοποιήσει αφενός μια σειρά από κρίσιμες παρεμβάσεις, ενώ αφετέρου έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών κι εθελοντών, τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης, την Πυροσβεστική, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προέδρους κοινοτήτων, αλλά και πολίτες που μας έχουν βοηθήσει αρκετά. Θεωρούμε πως έχουμε το μηχανισμό, καθώς και την απαιτούμενη οργάνωση, προκειμένου εφόσον χρειαστεί, να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μοιρών, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πολεμική Αεροπορία (ΚΕΔΑ Τυμπακίου), το Δασαρχείο Μοιρών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News