Ηράκλειο: Ένοχος ο 33χρονος για τον βιασμό της ανιψιάς του

Κρήτη
Ηράκλειο: Ένοχος ο 33χρονος για τον βιασμό της ανιψιάς του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή 13 ετών στον 33χρονο που φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς τους - Επιμένει στην αθωότητά του

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε χθες Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, ένας 33χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι πριν από μερικά χρόνια φέρεται να βίαζε την ανήλικη ανιψιά του, αλλά είχε προβεί και σε ασελγή πράξη σε βάρος άλλης - επίσης - ανήλικης ανιψιάς του, σε μεγάλο χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Ο 33χρονος, στον οποίο είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καταδικάστηκε χθες σε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στη φυλακή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Όπως είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, αλλά και κατά τη διάρκεια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, έτσι και χθες ο 33χρονος αρνήθηκε πεισματικά τα όσα του αποδίδονται.

Για να τον εκδικηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν έχει πειράξει ποτέ καμία ανιψιά του κι ότι είναι αθώος. Επισήμανε, πάντως, ότι διατηρούσε σχέση με την αδερφή της γυναίκας του, η οποία, αφού εκείνος της ζήτησε να διακόψουν - σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει - θέλησε να τον εκδικηθεί. Σύμφωνα με τον 33χρονο, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έγιναν οι σε βάρος του καταγγελίες.

Τελικά, ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος εκ νέου. Ωστόσο, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τον βιασμό, ποινή 8 ετών για την αποπλάνηση ανηλίκου, καθώς και ποινή 2 ετών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (για τη δεύτερη ανιψιά του). Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, ήταν κάθειρξη 13 ετών.

Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» τον Φεβρουάριο του 2018. Τότε, η ανήλικη είχε μεταβεί μαζί με τη μητέρα της (σ.σ. την αδερφή της γυναίκας του 33χρονου) στην Αστυνομία, όπου κατήγγειλε ότι ο θείος της τη βίαζε από την ηλικία των 10 ετών. Αρχικά, ο 33χρονος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, όπου έδωσε κατάθεση. Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί σθεναρά τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε προέβη σε όσα του αποδίδουν.

Ο 33χρονος αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Ωστόσο, τα επόμενα 24ωρα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, ενώ εκδόθηκε κι ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Ο 33χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις. Μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Κι άλλη καταγγελία

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα έγινε κι άλλη καταγγελία σε βάρος του 33χρονου. Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, ο 33χρονος φέρεται να είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις και σε άλλη ανήλικη ανιψιά του. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη. Παρά το ότι είχε υποστηρίξει στην απολογία του ότι είναι αθώος, ο 33χρονος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών (εκτιτέα τα 25). Το δικαστήριο δεν είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κι έτσι ο κατηγορούμενος είχε επιστρέψει στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να βίαζε την ανήλικη ανιψιά του για διάστημα περίπου τριών ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου), ο 33χρονος βίαζε την ανήλικη ανιψιά του από την ηλικία των 10 έως τα 13 της.

Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την οικογένειά της

Οι φρικιαστικές πράξεις που φέρεται να έκανε ο 33χρονος στην ανιψιά του έλαβαν χώρα στο σπίτι όπου ζούσε ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος έκανε ό,τι έκανε στο κορίτσι, ασκώντας της σωματική βία και απειλώντας την. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να απειλούσε τη μικρή ότι «θα σκοτώσει τα μέλη της οικογένειάς της και θα της κάνει μεγάλο κακό».

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News