Ηράκλειο - Εστίαση: Σε ελεύθερη πτώση ο τζίρος των καταστημάτων μετά τα νέα μέτρα

Κρήτη
Ηράκλειο - Εστίαση: Σε ελεύθερη πτώση ο τζίρος των καταστημάτων μετά τα νέα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη η δυσαρέσκεια στον κλάδο - Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και στην Κρήτη

Το 50% έφτασε πανελλαδικά η μείωση του τζίρου των καταστημάτων εστίασης, κατά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το οποίο συνέπεσε με τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής των μέτρων. Αναφορικά με την προηγούμενη Δευτέρα και την Τρίτη η μείωση του τζίρου έφτασε το 80%.

Την ίδια ώρα, την ερχόμενη Τρίτη 16 του μηνός, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στην εστίαση, με αφορμή τα τελευταία μέτρα, οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά και στην Κρήτη, με τους καταστηματάρχες να αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν, με συμβολική παρουσία όλου του προσωπικού μπροστά από τα καταστήματα τους.

Παράλληλα φαίνεται πως αυξάνονται τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις της Κρήτης λόγω των νέων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα καφέ μπαρ και άλλες τρεις επιχειρήσεις εστίασης θα πληρώσουν από 5.000 ευρώ και θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, καθώς μετά από ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν πελάτες που δεν έφερε rapid ή μοριακό τεστ ως ορίζει ο νόμος. Να σημειωθεί, τέλος πως το περασμένο 24ωρο διενεργήθηκαν συνολικά 2.726 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News