Ηράκλειο: Αδέρφια κατήγγειλαν τον 65χρονο πατέρα τους για ενδοοικογενειακή βία

Κρήτη
Ηράκλειο: Αδέρφια κατήγγειλαν τον 65χρονο πατέρα τους για ενδοοικογενειακή βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν σταματημό τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο - Δύο αδέλφια κατήγγειλαν τον πατέρα τους για ενδοοικογενειακή βία

Δύο αδέρφια κατήγγειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον 65χρονο πατέρα τους στις Αρχές, καθώς ο τελευταίος φέρεται να άσκησε βία σε βάρος τους.  

Πρόκειται για μια ανήλικη κοπέλα 15 ετών και τον 20χρονο αδερφό της, οι οποίοι κατήγγειλαν τον 65χρονο άνδρα στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. 

Το επίμαχο περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα χθες Τρίτη σε περιοχή του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., ο 65χρονος άνδρας συνελήφθη για «ενδοοικογενειακή βία» και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω υπόθεση φέρεται να πήρε το δρόμο της «ποινικής διαμεσολάβησης».

Διαβάστε επίσης

⇒  Ηράκλειο: Κακουργηματική δίωξη στον νεαρό που φέρεται να χτύπησε και να βίασε τη σύζυγό του

Ποινική διαμεσολάβηση

Η ποινική διαμεσολάβηση είναι μια μέθοδος εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ ιδιωτών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μέθοδο ειρηνικής και αμοιβαίας ικανοποιητικής διευθέτησης της διαφοράς.

Στην προσπάθειά τους αυτή, τα μέρη έχουν την υποστήριξη, βοήθεια και συνδρομή ενός ανεξάρτητου και ουδέτερου προσώπου, αυτού τού/της διαμεσολαβητή/διαμεσολαβήτριας. 

Το πρόσωπο αυτό είναι κατάλληλα και ειδικά εκπαιδευμένο, ενώ μετά από εξετάσεις διαπιστεύεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο/η διαμεσολαβητής/διαμεσολαβήτρια δεν είναι δικαστής, δεν εκδίδει απόφαση και δεν επιβάλει στα μέρη τη λύση της δικής του επιλογής, παρά τα διευκολύνει να επικοινωνήσουν, ώστε να τα βοηθήσει να καταλήξουν σε μια συμφωνία αμοιβαία αποδεκτή, εφόσον τα ίδια κρίνουν ότι αυτή ικανοποιεί τα συμφέροντά τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά 24ωρα μια ακόμη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας πήρε το δρόμο της ποινικής διαμεσολάβησης.

Πρόκειται για την υπόθεση με αρνητικό «πρωταγωνιστή» έναν 33χρονο, ο οποίος φέρεται να άρπαξε την 29χρονη σύντροφό του από το λαιμό, σε περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου. 

Ο άνδρας οδηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για «ενδοοικογενειακή βία».

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης αιτήθηκε στην Έδρα να ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης. 

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την 29χρονη και μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο όρισε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα με συνεδρίες σε ψυχολόγο.

Η υπόθεση θα εισάγεται, σύμφωνα με τον κ. Στρατουδάκη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διακριβώνεται αφενός ότι ο εντολέας του παρακολουθεί το ειδικό πρόγραμμα, αφετέρου ότι δεν έχουν λάβει χώρα άλλα παρόμοια περιστατικά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News