Ηράκλειο

Καρακούδης: 47 νεκροί στους δρόμους της Κρήτης από την αρχή του έτους

Στην αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και την κυκλοφοριακή αγωγή αναφέρθηκε ο Διοικητής του Τμήματος της Τροχαίας Ηρακλείου

«Η πόλη του Ηρακλείου έχει τη μεγαλύτερη χρήση δίκυκλων σε όλα τα Βαλκάνια σύμφωνα με έρευνα. Ταυτόχρονα όμως το οδικό δίκτυο της πόλης σε προάστια αλλά και κέντρο, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Ο ανθρώπινος παράγοντας, η κατάσταση του οδικού δικτύου, η απροσεξία και η έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι μερικοί από τους λόγους που οδηγούν σε ένα τροχαίο ατύχημα», αναφέρει ο Διοικητής του Τμήματος της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα στην Κρήτη έχασαν τη ζωή τους 47 άνθρωποι.

Καθημερινή την ίδια ώρα είναι η προσπάθεια της Τροχαίας, των Δήμων κι άλλων φορέων για την αλλαγή κουλτούρας αναφορικά με τη δράση μας στους δρόμους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τροχαία Ηρακλείου πραγματοποιούν μια σειρά από δράσεις για την οδική ασφάλεια στα σχολεία αλλά και σε ενήλικες του Δήμου, οι οποίες περιλαμβάνουν ομιλίες και διαδραστικές δράσεις για τους μαθητές. 

Η επόμενη προγραμματισμένη ανοιχτή ομιλία για την κυκλοφοριακή αγωγή είναι στις 19 Νοεμβρίου για τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Γαζίου.

Η τρίτη δράση αφορά στους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων δημοτικών σχολείων που θα πραγματοποιηθεί 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι έξι ενοτήτων που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου με στόχο οι μικροί μαθητές να έχουν μία πρώτη επαφή με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και βασικούς του κανόνες μέσα από μία βιωματική διαδικασία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια