Μοίρες: Ένοχοι οι τέσσερις για την αιματηρή επίθεση στον 33χρονο

Ηράκλειο
Μοίρες: Ένοχοι οι τέσσερις για την αιματηρή επίθεση στον 33χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έλαβε χώρα καθώς θεωρήθηκε ότι το θύμα συνεργαζόταν με την… Αστυνομία

Στη φυλακή θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι 3 νεαροί από το Πακιστάν, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση, που είχε σημειωθεί σε βάρος ενός 33χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, τον Ιούνιο του 2020, στις Μοίρες Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έλαβε χώρα καθώς θεωρήθηκε ότι το θύμα συνεργαζόταν με την… Αστυνομία.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση η οποία εκδικάστηκε σήμερα Τρίτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ήταν συνολικά 4 άνδρες, άπαντες πακιστανικής εθνικότητας. Ωστόσο, ο ένας εξ αυτών, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους 4 κατηγορούμενους. Στους 3 εξ αυτών επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ στο νεαρότερο από αυτούς ηλικίας 21 ετών επιβλήθηκε ποινή 5 ετών.

Οι νεαροί βαρύνονταν με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 33χρονου Αφγανού. Ωστόσο, το δικαστήριο μετέβαλε την κατηγορία σε συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Απόστολος Ξυριτάκης, τόσο το θύμα, όσο κι ένας ακόμη άνδρας που κατέθεσε ως μάρτυρας ανέφεραν με σαφήνεια στο δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες στο επίμαχο συμβάν, εντούτοις δεν κρατούσαν κάποιο όπλο (μαχαίρι ή κατσούνα) κι εν πάση περιπτώση δεν ήταν από τους πιο «ενεργούς» στην επίθεση.

Το δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχους και τους 4 κατηγορούμενους για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε επίσης

⇒  Θερμό επεισόδιο στις Μοίρες μεταξύ αλλοδαπών

Διαβάστε επίσης

Συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών με έναν νεκρό στο Τυμπάκι

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό μόνο αναφορικά με τον έναν εξ αυτών: Πρόκειται για το νεαρότερο από αυτούς, ηλικίας 21 ετών, στον οποίο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών.

Και οι 3 καταδικασθέντες που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, επέστρεψαν στη φυλακή, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δεν χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους. 

Σε δήλωση που έκανε στο neakriti.gr ο κ. Ξυριτάκης ανέφερε ότι «σωστά το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος συμπλήρωσε ότι «θεωρούμε ότι στο Εφετείο θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση τόσο αναφορικά με την κατηγορία, όσο και σχετικά με τα ελαφρυντικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News