Σέγκος: «Το εμβόλιο σώζει ζωές» - Πώς βίωσε τον κορωνοϊό ο δήμαρχος Χερσονήσου

Κρήτη
Σέγκος: «Το εμβόλιο σώζει ζωές» - Πώς βίωσε τον κορωνοϊό ο δήμαρχος Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σημασία του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, τόνισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4

Για την δική του περιπέτεια υγείας κατά την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού μίλησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημασία του εμβολιασμού κατά της νόσου.

«Aυτό που βίωσα και σύμφωνα με την εκτίμηση των γιατρών, ήταν κάτι σαν μια απλή ίωση, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχα εμβολιαστεί πλήρως. Βίωσα τον κορωνοϊό με ελαφριά συμπτώματα, είχα χαμηλό πυρετό, πονόλαιμο και καταρροή για 4-5 μέρες», ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την δημοσιογράφο, Αγγέλα Δουλγεράκη.

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι η αξία και η σημασία του εμβολιασμού και δυστυχώς κάποιες φορές εξαιτίας της παραπληροφόρησης, συγχέονται καταστάσεις, δημιουργούνται μυθοπλασίες και συνωμοσίες. Τα εμβόλια μας έχουν σώσει τα τελευταία 50-60 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει σημαντικά λόγω της επιστήμης», σημείωσε ο κ. Σέγκος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν πέρυσι από τις πλημμύρες, την τουριστική κίνηση και την δυναμική που ανέπτυξε από τον Ιούλιο και μετά, ο τουριστικός Δήμος.

«Η τουριστική κίνηση πήγε από τον Ιούλιο και μετά πραγματικά πολύ καλά με τα διαθέσιμα στοιχεία να δίνουν επίσης πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το 2022», τόνισε, ενώ σημείωσε πως συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις περυσινές πλημμύρες, με το βλέμμα στραμμένο στο παραλιακό μέτωπο, την αγροτική οδοποιία και τον καθορισμό των ρεμάτων.

«Υπήρξε εκτόξευση μετά τα μέσα Ιουλίου στην τουριστική κίνηση, δούλεψαν οι περισσότεροι κλάδοι και η Κρήτη θα κλείσει σε ένα ποσοστό 65% - 70%, μπορεί και 75%, σε σχέση με το 2019».

«Δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το σύνολο των αποκαταστάσεων, καθώς οι ζημιές ήταν εκτεταμένες. Από εδώ και μπρος, παρά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προχωράμε και σε άλλες αποκαταστάσεις. Φέτος τον χειμώνα θα προχωρήσουν στο σύνολο τους τα έργα».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χερσονήσου αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18.15-20.00 από Οκτώβριο έως Μάιο.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 με θέμα: «Έκφραση της Σεξουαλικότητας Παιδιών και Εφήβων - Εκπαιδευτικά Προγράμματα στα σχολεία.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News