Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης: Φοβόμαστε ότι οι λυόμενες αίθουσες στις σεισμόπληκτες περιοχές, ήρθαν για να μείνουν

Κρήτη
Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης: Φοβόμαστε ότι οι λυόμενες αίθουσες στις σεισμόπληκτες περιοχές, ήρθαν για να μείνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο υπεύθυνος τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης, Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, για την εκπαιδευτική πραγματικότητα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης

Στο ζήτημα των λυόμενων αιθουσών που τοποθετήθηκαν σε σεισμόπληκτες περιοχές, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης Πολύδωρος Κουτσαυτάκης, τονίζοντας πως υπάρχει φόβος για το ενδεχόμενο οι προσωρινές λύσεις να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

«Φοβόμαστε ότι αυτές είναι λύσεις που ήρθαν για να μείνουν, όπως γίνεται συνήθως» τόνισε ο κ. Κουτσαυτάκης  στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Παράλληλα ο ίδιος σχολίασε την ανακοίνωση του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος περί επιστροφής των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά σε λυόμενες αίθουσες.

«Δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού οι παραπάνω κινήσεις. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η διαδικασία της αποκατάστασης των ζημιών βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω για τα σχολεία που έπαθαν πολύ σοβαρές ζημιές, όπως το 1ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και το Δημοτικό Σχολείο Θραψανού» τόνισε ο υπεύθυνος τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης.

Ο κ. Κουτσαυτάκης άσκηση κριτική στο αφήγημα περί «ταχύτατων λύσεων», αναφέροντας πως: «έχουν περάσει 45 μέρες από τον πρώτο σεισμό, δεν μπορούμε να μιλάμε για ταχύτητα, ειδικά όταν οι λύσεις που δόθηκαν είναι τα προκατ, τα λυόμενα, μια λύση που είναι προσωρινή όμως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

«Με το να κάνουν τα παιδιά μάθημα σε λυόμενα, πρωί και απόγευμα, να στοιβάζουμε 25-28 μαθητές σε 18 και 20 τετραγωνικά, δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να βγαίνουμε και να αναφέρουμε πόσο πολύ τα καταφέραμε», τόνισε ο κ. Κουτσαυτάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη δυσκολία τήρησης των μέτρων προστασίας από την πανδημία στις πληγείσες περιοχές με τις υφιστάμενες συνθήκες, κάνοντας λόγο για ελάχιστα τετραγωνικά στους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων.

«Έχουμε την βεβαιότητα ότι τα κοντέινερ δεν είναι λύση προσωρινή, ότι στήνεται δεν ξεστήνεται εύκολα σε αυτή την χώρα. Αν δεν πιέσουμε από την πλευρά μας, τα παιδιά μας, ακόμα και αυτά που είναι στο νηπιαγωγείο τώρα, θα τελειώσουν το σχολείο σε προκατ, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, υλικών και με μια καθημερινή εκπαιδευτική υποβάθμιση».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News