Κρήτη: 50.000 φυτά και δενδρύλλια από τη Διεύθυνση Δασών σε δήμους, σχολεία και στρατό (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: 50.000 φυτά και δενδρύλλια από τη Διεύθυνση Δασών σε δήμους, σχολεία και στρατό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενήντα χιλιάδες δενδρύλλια αναμένεται να διαθέσει η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου σε δήμους, σχολεία, στρατιωτικές δομές και πολίτες στο πλαίσιο ενίσχυσης της πράσινης ανάπτυξης του νησιού - Η ανταπόκριση ήδη εξ αρχής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για μία δράση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο

Έως και 50.000 φυτά διαφόρων ειδών και ποικιλιών… από αρωματικά όπως δεντρολίβανο, ευκάλυπτο και ρίγανη μέχρι κυπαρίσσι και χαρουπιά θα διαθέσει η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην αντιμετώπιση της αυτοφυούς βλάστηση, αλλά και την αναδημιουργία χώρων πρασίνου στο νομό Ηρακλείου.

Η ανταπόκριση έχει ξεπεράσει ήδη κάθε προηγούμενο για μία δράση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, με τους ενδιαφερόμενους, να μπορούν να υποβάλλουν μόνο ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως 5 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα προτεραιότητα έχει η κάλυψη δασικών περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή κινδυνεύουν από διάβρωση καθώς και τα σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ωστόσο και οι ιδιοκτήτες αγροτικής γης οι οποίοι θέλουν να περιφράξουν με φυσικό τρόπο τα αγροκτήματά τους μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν φυτά, κυρίως κυπαρίσσια… και οι πολίτες όμως, μπορούν με την καταβολή ενός συμβολικού αντιτίμου να προμηθευτούν το φυτό της επιλογής τους.

Η παραλαβή των δενδρυλλίων θα γίνεται στις καθορισμένες ημερομηνίες από τους χώρους του δασικού φυτωρίου στη Φοινικιά, με πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία pexels.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News