Ηράκλειο: Αποκλείστηκε με συρματόπλεγμα το κτίριο Καληωράκη (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Αποκλείστηκε με συρματόπλεγμα το κτίριο Καληωράκη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από στολίδι της αστικής αρχιτεκτονικής των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα και αξιόλογο δείγμα όψιμου Νεοκλασικισμού, παραδομένο στην φθορά και την εγκατάλειψη και μάλιστα στην «βιτρίνα» του παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου

Προστατευτικό συρματόπλεγμα τοποθετήθηκε το κτίριο Καληωράκη, καθώς αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και οχήματα. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κτίριο, επί της Παραλιακής Λεωφόρου στο Ηράκλειο, το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του, με την πορεία του ωστόσο να είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Με την τοποθέτηση του πλέγματος από τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΟΛΗ, αποκλείστηκε η πρόσβαση στο τμήμα της Θεοτοκοπούλου και σε ένα μέρος της Παραλιακής Λεωφόρου. Ωστόσο ουδείς μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια για πόσο θα παραμείνει επί της Παραλιακής, καθώς η προοπτική της αποκατάστασης φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη και μπερδεμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης 

⇒  Ηράκλειο: «Λαβωμένα» από το χρόνο τρία εμβληματικά κτίρια της πόλης

Διαβάστε επίσης

⇒  Τρανταλλίδειο: Υποστυλώνουν το κτήριο με βαριά, περίκλειστη κατασκευή, πριν καταρρεύσει

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Περάκη, που προβλήθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV:

Το επιβλητικό αυτό κτίριο μπορεί μεν να ανήκει στα χαρακτηρισμένα νεότερα μνημεία του Ηρακλείου είναι ωστόσο ιδιωτικής ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα, το μέλλον του να κινείται σε αχαρτογράφητα νερά.

Την ίδια ώρα κλειστό περιφραγμένο παραμένει και μεγάλο τμήμα στα Νεώρια μετά και την αποκόλληση τμημάτων του ενετικού μνημείου από την σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου μήνα. Η διαχείριση των εργασιών πλέον έχουν περάσει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και ο δρόμος φαίνεται πως είναι μακρύς…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News