ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην Βουλή η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην Βουλή η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για τη μετατόπιση στις επιχειρήσεις του βάρους του ελέγχου των πελατών, ως προς τον εμβολιασμό ή το rapid test

Στην Βουλή έφτασε η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με το επιπλέον φορτίο το οποίο επωμίζονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. Στην παρέμβαση προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας Αναφορά, προς τους Υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, όπως και την επιστολή-διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, ο Σύλλογος, διαμαρτύρεται για τη μετατόπιση στις επιχειρήσεις, του βάρους του ελέγχου των πελατών, ως προς τον εμβολιασμό ή το rapid test, καθώς η απόδοση της ευθύνης ελέγχου των καταναλωτών επιβαρύνει τα καταστήματα λιανεμπορίου, όχι μόνο με το κόστος του ελεγκτικού έργου, που κανονικά ανήκει στο κράτος, αλλά κυρίως με την ευθύνη, καθώς τα πρόστιμα βαραίνουν τα καταστήματα.

Στον αντίποδα, χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό, επιτρέπεται η προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, σε άλλες κατηγορίες αγορών, γεγονός που δημιουργεί ευθέως ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος των υπόλοιπων εμπορικών επιχειρήσεων.

Για τους λόγους αυτούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αιτείται, οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις να μην έχουν την ευθύνη ελέγχου και κυρίως να μην επωμίζονται τα σχετικά πρόστιμα.

Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News