Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο: Έξι νέες λυόμενες αίθουσες για τους μαθητές

Ηράκλειο
Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο: Έξι νέες λυόμενες αίθουσες για τους μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 6 λυόμενες αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά στήθηκαν και τοποθετήθηκαν στην αυλή του πρώην Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου

Μετά από μια περιπέτεια αρκετών εβδομάδων, στην αυλή του πρώην Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου επιστρέφουν πλέον οι μαθητές του σχολείου που υπέστη ζημιές από το μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου.

Το πρωί του Σαββάτου, 6 Νοεμβρίου, κατέφτασαν οι 6 λυόμενες αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η επιχείρηση που στήθηκε με τη βοήθεια γερανού για τη μεταφορά και τοποθέτησή τους.

Η άφιξη των αιθουσών προκαλεί ανακούφιση σε μαθητές, γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο, έστω και με την αναγκαστική λύση των λυόμενων. Η χαρά ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ήταν διάχυτη.

Μέχρι σήμερα φιλοξενούνταν σε αίθουσες χωρίς αυλή καθώς ο σεισμός είχε προκαλέσει αρκετές ζημιές στο παλιό κτιριακό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 24ο και το 31ο Δημοτικό.

Η ταλαιπωρία που βίωσαν γονείς, μαθητές και δάσκαλοι ήταν μεγάλη καθώς έπρεπε να μετακινούνται από την οδό Γερωνυμάκη στο ΚΕΚ Αλικαρνασσού, όπου παραχωρήθηκαν αίθουσες για το μάθημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News