Δήμος Αχαρνών Αστερουσίων: Καλεί παιδιά και ενήλικες σε μια δράση γεμάτη χρώμα

Κρήτη
Δήμος Αχαρνών Αστερουσίων: Καλεί παιδιά και ενήλικες σε μια δράση γεμάτη χρώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στόχος του προγράμματος είναι παιδιά και ενήλικες να δημιουργήσουν τα δικά τους αριστουργήματα» δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» η υπεύθυνη πολιτισμού του Δημου Αχαρνών Αστερουσίων

Δωρεάν μαθήματα εικαστικών θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών, στο χώρο τέχνης και πολιτισμού «παλιάς ηλεκτρικής».

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» η υπεύθυνη πολιτισμού του Δημου Αχαρνών Αστερουσίων Χρυσούλα Γιαννιδάκη, τα δωρεάν μαθήματα αυτά θα πραγματοποιηθούν «εθελοντικά από την Σταματίνα Σαββίδη , που θα προσφέρει τις υπηρεσίες της, στο πλαίσιο δράσεων πολιτισμού».

Συνέχισε η Κα. Γιαννιδάκη λέγοντας: «Στόχος του προγράμματος είναι παιδιά και ενήλικες να δημιουργήσουν τα δικά τους αριστουργήματα».

Νέα δράση στο Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων – «Μια βαλίτσα μια φορά, ήρθε από τα παλιά»

Μια αποκάλυψη έκανε στον αέρα της εκπομπής «Κρήτη σήμερα» έκανε η Χρυσούλα Γιαννιδάκη, που αποκάλυψε μια νέα δράση με όνομα «Μια βαλίτσα μια φορά, ήρθε από τα παλιά». Αυτή η νέα δράση θα λάβει χώρα στο Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων , σε συνεργασία με το κέντρο απασχόλησης παιδιών «Μοτίβο» που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Η υπεύθυνη πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων, εξήγησε με τι θα ασχολέιται η συγκεκριμένη δράση «Η δράση αυτή αναφέρεται στα μουσεία, και ειδικά στα λαογραφικά. Η εικαστικός του «Μοτίβου» θα ανοίγει μια βαλίτσα στα μάτια των παιδών με παλιά αντικείμενα που σχετίζονται με τις λαϊκές τέχνες του παρελθόντος».

Έκλεισε λέγοντας: «Μέσα από τη βαλίτσα θα ξετυλίγεται το κουβάρι, τα παιδιά θα μαθαίνουν για τα παλιά χρόνια και πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν τότε από τους ανθρώπους εκείνης της εποχής, με τα παιδιά να δημιουργούν με αυτά ένα έργο τέχνης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News