Β. Κοκκινάκης: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Οικονομία
Β. Κοκκινάκης: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ελάχιστους πιστοποιημένους ιδιώτες δεν μπορείς να εξετάσεις περισσότερους από 360.000 φακέλους, αναφέρει ο κ. Κοκκινάκης

Μετά την αποτυχία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εντάξει στη διαδικασία περισσότερους από 1.200 φοροτεχνικούς και δικηγόρους, επαναλαμβάνει την πρότασή του για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα εκπαιδευτεί και θα μείνει στον Φορέα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου, Βασίλης Κοκκινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο κ. Κοκκινάκης υπενθύμισε παράλληλα, την προσφυγή του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΣτΕ κατά της εμπλοκής ιδιωτών, τη διαδικασία η οποία εκδικάζεται στις 3 Δεκεμβρίου. Αναφορικά με τους 179 πιστοποιημένους δικηγόρους – λογιστές, μόλις το 15% όσων αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στη διαδικασία θα λάβουν τελικά πιστοποίηση για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

«Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν, για να μείνουν» αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα που η διοίκηση και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για την άμεση και οριστική αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, υπάρχουν μεμονωμένες φωνές που κατηγορούν τον Οργανισμό για τον δήθεν χαμηλό αριθμό των λογιστών και δικηγόρων που πέτυχαν στις  εξετάσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News