Μοσχοβάκης: Η Κρήτη διαθέτει ενιαίο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα υγείας

Κρήτη
Μοσχοβάκης: Η Κρήτη διαθέτει ενιαίο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα υγείας μέσω του οποίου γίνεται άμεσα γνωστό αφορά το ιστορικό του ασθενή στο γιατρό

Το «Άτλας» πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα υγείας το οποίο δίνει την δυνατότητα στον γιατρό βάζοντας το ΑΜΚΑ στο σύστημα να βρει αυτόματα το ιστορικό του ασθενή, ενισχύοντας έτσι τις υφιστάμενες υποδομές με εξυπηρετητές τελευταίας τεχνολογίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για τους κρητικούς η επίσκεψη σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του νησιού είτε στα επείγοντα, είτε για εισαγωγή θα συνοδεύεται με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο του, που θα περιέχει όλες τις πολύτιμες πληροφορίες με το ιστορικό του, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΥΠΕ Γιώργος Μοσχοβάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

«Μιλάμε για ένα έργο πνοής για την Κρήτη, το οποίο εξασφάλισε από άποψη εξοπλισμού και λογισμικού την πληροφοριακή υποδομή των νοσοκομείων για την επόμενη δεκαετία, ενισχύοντας τις υφιστάμενες υποδομές με εξυπηρετητές (servers) τελευταίας τεχνολογίας, σύγχρονα μέσα αποθήκευσης (storage systems), εφεδρικό εξοπλισμό και λογισμικό, συνολικής δαπάνης 798.962,20€. Το εν λόγω έργο ξεκίνησε το 2017 με αρχική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας, η οποία συμπληρώθηκε το 2019, ενώ το έργο τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο του 2020» πρόσθεσε ο κ Μοσχοβάκης.

«Τα νοσοκομεία της Κρήτης συνεργάζονται μεταξύ τους και μπορούν έτσι να ανταλλάξουν πληροφορίες για τους ασθενείς π.χ. μια διάγνωση εξόδου, άρα ο ασθενής απολαμβάνει έμμεσα οφέλη με την διάγνωση να γίνεται γρηγορότερα», τόνισε ο Διευθυντής διεύθυνσης Πληροφορικής της ΥΠΕ.

(φωτογραφία: rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News