Μ. Μπελαδάκης: Ελάχιστα τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία του Ηρακλείου

Κρήτη
Μ. Μπελαδάκης: Ελάχιστα τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι μια από τις πλέον ασφαλείς περιοχές αυτή την στιγμή, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα», ανέφερε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανόλης Μπελαδάκης

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, σύμφωνα με τον Διευθυντή της, Μανόλη Μπελαδάκη.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, για τα αυξημένα κρούσματα σε επίπεδο χώρας το τελευταίο διάστημα «στον νομό Ηρακλείου, σε έναν από τους μεγαλύτερους νομούς πανελλαδικά σε μαθητικό πληθυσμό και εκπαιδευτικούς, έχουν καταγραφεί από τις 25 Οκτωβρίου επτά μαθητές και ένας εκπαιδευτικός θετικοί στον κορωνοϊό.

Στις 26 Οκτωβρίου είχαμε έναν μαθητή και έναν εκπαιδευτικό θετικούς, στις 27 Οκτωβρίου έναν μαθητή, στις 29 Οκτωβρίου είχαμε τέσσερις μαθητές, στις 1 Νοεμβρίου δυο μαθητές και χτες 2 Νοεμβρίου, τέσσερις μαθητές θετικούς στον ιό. Τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται επί  συνόλου 27.000 μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι μια από τις πλέον ασφαλείς περιοχές αυτή την στιγμή, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα», κατέληξε.

«Τα μέτρα τηρούνται απόλυτα από μαθητές και εκπαιδευτικούς και όταν εντοπίζονται κρούσματα, όσο πιο άμεσα μπορούμε, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των μαθητών», τόνισε ο κ. Μπελαδάκης.

Αναφορικά με τις αλλαγές του τρόπου δήλωσης των self – test στα σχολεία, στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19 ο κ. Μπελαδάκης ανέφερε πως: «προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων καθώς σε κάθε νέο μέτρο είναι λογικό να δημιουργούνται απορίες».

«Το νέο σύστημα είναι πιο οργανωμένο και δίνει μια καλύτερη εικόνα για την υγεία μαθητών – εκπαιδευτικών – επισκεπτών και σε όσους νόμιμα μπορούν να βρίσκονται εντός των σχολικών μονάδων» ανέφερε ο κ. Μπελαδάκης και βοηθάει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία των παιδιών.

Για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών απαιτείται η έκδοση του απαραίτητου πιστοποιητικού.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα από το Σάββατο - «Βαριά» πρόστιμα σε όσους δεν τα τηρούν

Ζέττα Μακρή: 18,3% των κρουσμάτων σε παιδιά, συνδέονται με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στα σχολεία είναι μικρός σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό ανέφερε σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Αναφερόμενη στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας από τον ΕΟΔΥ, για το διάστημα 1/9/2021 έως χθες, 2/11/2021, η κ. Μακρή είπε ότι έχουν καταγραφεί 37.778 κρούσματα σε ηλικίες 4-18 ετών.

Όπως τόνισε, από την επιδημιολογική διερεύνηση του ΕΟΔΥ, μόνο 6.924 κρούσματα, δηλαδή το 18,3% του συνόλου, συνδέεται με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, σημείωσε η κ. Μακρή, αυτά τα 6.924 κρούσματα είναι το 0,48%. «Υπάρχει μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό», είπε η υφυπουργός Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι απαιτείται αραίωση των τμημάτων και τόνισε την ανάγκη ιχνηλάτησης των κρουσμάτων στα σχολεία και τη διασπορά του ιού στις οικογένειες και την ευρύτερη κοινότητα. Επανέλαβε, δε, την πρόταση Τσίπρα για συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής διακομματικής συμφωνίας.

Η κ. Μακρή απάντησε ότι το ερώτημα για την ιχνηλάτηση είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, σημείωσε ωστόσο ότι, «απόδειξη της μειωμένης διασποράς» στα σχολεία είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μονοψήφιο αριθμό τμημάτων σε αναστολή, μόλις 0,2% σε σχέση με τα 80.000 σχολικά τμήματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News