ΒΟΑΚ: Άναψε το φως της δημοπράτησης για το έργο της «κακιάς στροφής» στη Λυγαριά (βίντεο)

Κρήτη
ΒΟΑΚ: Άναψε το φως της δημοπράτησης για το έργο της «κακιάς στροφής» στη Λυγαριά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022 και θα διαρκέσουν έναν ολόκληρο χρόνο - Πρόκειται για έργο ύψους 8 εκ. ευρώ

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις δημοπρατήθηκε το πολύπαθο τμήμα στον ΒΟΑΚ και στο ύψος της κακιάς στροφής, λίγο πριν τη Λυγαριά όπου πέρα από τις ρηγματώσεις ειδικοί διαπίστωσαν ότι η πλαγιά σέρνει προς τη θάλασσα.  

Μάλιστα οδηγοί και κάτοικοι δεν έκρυβαν την ανησυχία τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την κατάσταση του δρόμου, καθώς για την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου απαιτούνται εργασίες αντιστήριξης του, όπως ανέδειξαν γεωτεχνικές έρευνες στα επίμαχα σημεία.  

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022 και θα διαρκέσουν έναν ολόκληρο χρόνο, όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο Γενικός Δ/ντης Συγκοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιάννης Καρνέσης.  

Διαβάστε επίσης

⇒  Ανησυχία για τις ρωγμές της «κακιάς» στροφής του ΒΟΑΚ

«Το έργο ύψους 8 εκ. ευρώ δημοπρατήθηκε πριν λίγες ημέρες.  Χθες έγινε η υποβολή προσφορών από 3 ενδιαφερόμενους ενώ αύριο θα έχουμε προσωρινό μειοδότη.  Τον ερχόμενο Δεκέμβριο εκτιμώ ότι θα έχουμε λάβει το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2022», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρνέσης.  

Οι εργασίες για την αντιστήριξη του δρόμου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη κατασκευή ενός πασσαλότοιχου σε όλο το μήκος της κακιάς στροφής.  

Και όλα αυτά συμβαίνουν 14 μήνες μετά την εκπόνηση της σχετικής μελέτης για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινομένου, το οποίο σκόρπισε τον τρόμο στους οδηγούς τον Οκτώβριο του 2019, ενώ δύο μήνες αργότερα του ίδιου έτους, το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά πραγματοποιώντας δειγματοληπτικές γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος.  

Διαβάστε επίσης

⇒  BOAK: «Τρομάζουν» οι ρηγματώσεις στην «Κακιά Στροφή»

Οι εξελίξεις προκάλεσαν ικανοποίηση στον Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα. «Το περιμέναμε αρκετό καιρό.  Θα είμαστε σε εγρήγορση και σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο ενώ θα παρακολουθούμε στενά κάθε φάση του έργου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μποκέας.  

Ανακούφιση προκάλεσαν οι εξελίξεις και στα μέλη της διαδικτυακής ομάδας « SOS BOAK », τα οποία αναδεικνύουν τα …κακώς κείμενα στον Βόρειο Οδικό Άξονα καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο επίμαχο σημείο.  

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Καρνέση, τα συνεργεία θα δουλεύουν εντατικά μέχρι τον Μάιο του 2022, ώστε οι εργασίες να μην προκαλέσουν κυκλοφοριακή αναστάτωση τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας από το νέο έτος στα επίμαχα σημεία, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες θα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ, στη διάρκεια της νέας τουριστικής σεζόν.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News