Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: Για πρώτη φορά καρέ - καρέ οι κινήσεις των αεροσκαφών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

Κρήτη
Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: Για πρώτη φορά καρέ - καρέ οι κινήσεις των αεροσκαφών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κέντρο διαχείρισης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης βρέθηκε σε απευθείας σύνδεση στη διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ το συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV - Ο φακός κατέγραψε ζωντανά τη διαδικασία προσέγγισης δύο πτήσεων και τις συνομιλίες ελεγκτών με το πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Στο κέντρο διαχείρισης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης βρέθηκε σε απευθείας σύνδεση στη διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ το συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV με την δημοσιογράφο Αθηνά Πατεράκη και τον εικονολήπτη Στέλιο Χανιωτάκη.

Στο Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου καταγράφηκε καρέ καρέ σε απευθείας σύνδεση οι κινήσεις των αεροσκαφών με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε δράση live στον αέρα της εκπομπής.

Ο έμπειρος ελεγκτής Μανώλης Μανωλάκης μίλησε στην διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα για τις λεγόμενες δύσκολες μέρες και νύχτες της ρύθμισης της εναέριας κυκλοφορίας με το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης να είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος στις τουριστικές και όχι μόνο πτήσεις.

Ο φακός κατέγραψε ζωντανά τη διαδικασία προσέγγισης δύο πτήσεων και τις συνομιλίες ελεγκτών με το πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα με βάση του αριθμούς από τις αρχές του 2021 μέχρι και την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έγιναν 39.988 κινήσεις αεροσκαφών το 2020 34.780 το 2019 57.059 κινήσεις αεροσκαφών ενώ το 2018 έγιναν 60.973 κινήσεις αεροσκαφών.

Μάλιστα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας περιέγραψαν τις λεπτές ισορροπίες της σπουδαίας δουλειάς τους αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά.

Όπως τόνισε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας πτήσεις εξωτερικού θα υπάρχουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και το χειμώνα με τρεις αεροπορικές εταιρίες να διατηρούν εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κύπρο, Ολλανδία και Γερμανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News